2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

Baumgartnerrel száguldozott Puyol – Videó!

Visszatért a Forma–1-be Baumgartner Zsolt. Igaz, csak korábbi csapata, a Minardi kétüléses autójával vitt el néhány körre egy hírességet, a Barcelona nemrégiben visszavonult futballistáját, Carles Puyolt.

Az első és ez ideig egyetlen magyar Forma–1-es pilóta nem először tér vissza az F1 világába, hiszen az Ausztrál Nagydíj rendszeres vendége. Három éve egy másik futballcsillag, az olasz Alessandro del Piero ülhetett mögötte, és természetesen idén is ott volt a szezon első futamán, Melbourne-ben.


– Mindmáig nagyon jó kapcsolatban vagyok a Minardi tulajdonosával, Paul Stoddarttal, így amikor csak lehet, szívesen eleget teszek az efféle felkéréseknek – árulta el lapunknak Baumgartner Zsolt. – Az utóbbi időben a család és a munka köti le minden időmet, de néha jólesik a száguldással járó adrenalinfröccs.

Baumgartner Zsolt (Fotó: Máté Krisztián)

Puyol egyébként élvezte a száguldást, és miután kikászálódott az ülésből, kijelentette, fantasztikus élmény volt 300 kilométeres tempóban száguldani a barcelonai Circuit de Catalunya versenypályán a magyar pilóta mögött. Egyébként a Forma–1 új tulajdonosa, a Liberty Media a nézők, szurkolók felé való nyitás jegyében a versenyhétvégék állandó programjába szeretné beiktatni az eddig jellemzően csak az Ausztrál Nagydíjhoz tartozó kétüléses száguldozásokat. Pedig nem éppen veszélytelen szórakozásról van szó, hiszen tavaly Melbourne-ben a falnak csapódott a Cameron McConville által vezetett kocsi. Szerencsére nem történt sérülés. Barcelonában csak az egyik kétüléses Minardi-autó lerobbanása okozott némi gondot a szervezőknek.

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek