EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

Belekóstolhattak a szakmákba

Számtalan szakma titkaiba nyerhettek betekintést a résztvevők a Szakmák Éjszakáján Szekszárdon, az országban hat városban tizenegy helyszínen zajlottak a programok.

A Szekszárdi Szakképzési Centrum (SZC) tagintézményei színes kínálattal várták az érdeklődőket, összesen 6 városban 11 helyszínen zajlottak az események. Szekszárdon az SZC négy tagintézménye – az Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium, a Bezerédj István Szakképző Iskola, az Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégiuma, valamint a Vendéglátó Szakképző Iskola –, illetve az FM Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium kínált érdekesebbnél érdekesebb programokat.


A cukrászok fortélyait is elleshették

A szervezők most is kiemelt figyelmet fordítottak az interaktivitásra, a látogatók maguk is kipróbálhatták a szakmák egyes fogásait, megtekinthették a képző intézmények műhelymunkáját.

A Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolájában többek között az eladói és kereskedői szakmát is megismerhették az érdeklődők, beleértve a pénztárgépek kezelését, az árazást, a termékek mérését. Nepp Dénes, a népművészet mestere segítségével bőr karkötőt készíthettek. Az Adyban „Ady Robotolimpiával” várták az iskolásokat, akiknek tabletre telepített alkalmazás segítségével egy akadálypályán kellett végigvezetniük egy robotot. A sort még hosszan lehetne folytatni, hiszen mintegy hatvanféle program közül lehetett választani csak Szekszárdon.


Kévékülönlegességek készültek

Talán a legnépszerűbbek a Vendéglátó Szakképző Iskola egyes programjai voltak: a koktélkészítés eszközeit, titkait egy mixerbajnok mutatta be, volt tortakiállítás a cukrászok gyönyörű munkáiból, megismerhették a kávékülönlegességek készítésének módjait, módjuk volt marcipánfigurák és csokoládépasztilla készítésére, és végül grillparti várta őket látványkonyhával, kerti sütés-főzéssel és persze egy kis kóstolással.

Népszerű volt a csokoládészökőkút
Fotók: Szekszárdi SZC

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.