EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Bemutatták Tatabánya sörét

Könnyed, aranysárga „Jó szerencsét!” és vörös, felső erjesztésű „Vadorzó” – ebben a két formában kapható Tatabánya söre. A saját sör ötletét két éve vetette fel Schmidt Csaba polgármester, majd a tavalyi Tatabánya Sörfesztiválon három-három íz közül a város lakói szavazhatták meg, melyiket szeretnék a város söreként látni.

– Amikor a Jó szerencsét! Emlékévre készültünk, áttekintettük a bányászokhoz köthető hagyományokat, és azt tapasztaltuk, hogy a bányászok mindig is szerették a sört – mondta el az ízletes nedűket bemutató sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester.


– Reméljük, a sör mind a városban, mind Tatabánya határain kívül népszerű lesz. Fontos volt megnyernünk a kereskedőket és a vendéglátóipari helyeket, hogy ne csak reprezentációs ajándékként funkcionáljon a város söre. Abban bízom, hogy hosszú évek múlva ez adja majd a tatabányai sörfogyasztás jelentős részét.

A világos típusú „Jó szerencsét!” enyhén kesernyés lager sör, amelyet a német komlók tesznek különlegessé, míg a „Vadorzó” kellemesen testes, karamelles, malátás ízjegyeket hordoz. A város söreit több helyszínen is megkóstolhatják az érdeklődők.

– Üvegben tíz üzletben, míg csapolva öt vendéglátóhelyen biztosan kapható lesz Tatabánya söre – tudtuk meg Szutter Leventétől, a Tatabánya Pont vezetőjétől. „Emellett a legnagyobb városi rendezvényeken is kóstolhatunk belőle: a majálison, a sörfesztiválon, a Szent István-napon, a Bányásznap alkalmából, valamint a Faszén Fesztiválon.”

Akik a sört szeretik, és más hűsítő finomságra vágynának nyáron, szintén élvezhetik a bemutatott különlegességeket: a város egyik fagyizójában ugyanis sörízű fagylalt is készül a nedűkből.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.