EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Extra

Benkő László fia: Apu eddigi leletei negatívak

Benkő Lászlóról, az Omega billentyűséről néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy súlyos beteg. Az orvosok azt állították, hogy áttétes rákja van, a kivizsgálások alkalmával azonban eddig semmit nem találtak. A nagy riadalom nemcsak Benkőt, de feleségét és fiát is nagyon megviselte.

Benkő László

Benkő László még sosem hagyott ki koncertet, egyet kivéve, amikor két héttel ezelőtt kórházban feküdt. Az orvosok először csak találgattak, hogy mi baja lehet, mellkas- és bordafájdalomra panaszkodva ment el háziorvosához, ahonnan egyből kórházba került. A szörnyű diagnózisról az ACNews számolt be először. – Apám remegett, mint egy kis pillangó, amikor megtudta, hogy az orvos mire gyanakszik. Mikor közölte vele, hogy nagy valószínűséggel rákos, megkérte, várjon egy kicsit, mert felhívna engem. Kihangosította a telefont, és együtt, megdöbbenve figyeltünk: azt mondta, egyedül nem tudta volna végighallgatni – kezdte Balázs, Benkő László fia. A férfi elárulta, édesapja remekül tűri a kivizsgálásokat, fegyelmezetten és minden orvosi utasítást betartva várja a leletek eredményeit. – Az a meglepő, hogy apu összes eddigi lelete negatív. Pénteken volt citológián, mert egy ultrahang során három foltot találtak a máján, de még közel sem biztos, hogy rosszindulatú elváltozásról van szó. Az eddigiek alapján csak annyit tudunk biztosan, hogy időskori cukorbetegsége van, refluxa, és a tüdejében is van egy kis víz, de  szerencsére egyik sem súlyos, mind a korral jár. A nagybátyám is orvos, azonban nem a belgyógyászaton, így sajnos nem ő kezeli, de egyelőre azzal nyugtatott minket, hogy apám csak a rockélet nyomait viseli a máján – mondta nevetve Balázs. Szerinte éppen ezért végre kicsit fellélegezhet a család. A kezdeti sokk és riadalom ugyanis balesethez vezetett. – Amikor anyukám megtudta, hogy apuval azt közölte az orvos, áttétes rákja van, néhány órával később megszédült, elesett és eltörte a csuklóját. Ma már jobban van, és ő is egyre bizakodóbb apámat illetően, az alkarja azonban nagyon fáj. Pokoli egy nap volt, apámat a kórházból épp haza kellett vinnem, édesanyámat pedig otthonról a sürgősségire.
– Szerencsére már én is egyre kevésbé izgulok, hiszen a leletek eddig nem mutattak semmi komoly problémát. Pénteken májcitológián voltam, szerdán pedig a vastagbélből vesznek mintát. Így a hét második felére már pontosan meg tudják mondani, hogy mivel állunk szemben. Persze félek az eredménytől, de amíg tudok, zenélek, ez az életem. Amikor a színpadon vagyok, elfelejtem minden bajomat. Volt már, hogy betegen koncerteztünk, hogyne lett volna ennyi év alatt? Mielőtt felmentem a színpadra, még lázas voltam, amikor lejöttem, már nem. Ez számtalanszor előfordult velem – nevetett Benkő László, aki éppen ezért egy pillanatra sem lassít, fia elmondása szerint a vizsgálatok alkalmával is csak a zenéről mesél. – Apu minden vizsgálaton részt vesz, végigcsinálja akkor is, ha csak kellemetlen, és akkor is, ha fájdalmas. Büszke vagyok rá, hogy ennyire lelkiismeretes. Azt azonban már az elején leszögezte, hogy bármi lesz, amíg ő járni és zenélni tud, nem mondja le a koncerteket. Most szerdán is egy nagy volumenű bulira készülünk. A címe Összjáték lesz, egy igazi billentyűs örömzene, amely felöleli a balkáni népzenét, a klasszikus és dzsesszzenét, valamint a rockot. Apám, Jávor Feri és Szakcsi Lakatos Béla áll össze.


Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek