EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Berobbant egy megcsapolt olajvezeték, többen meghaltak

Berobbant egy megcsapolt kőolajvezeték Mexikó Veracruz nevű szövetségi államában, négy ember életét vesztette – derült ki vasárnapi médiajelentésekből.

A hatóságok szerint a szombati robbanást az olajtolvajok tevékenysége váltotta ki.


A Pemex mexikói állami olajvállalat vezetékét Cerritos és El Mango között csapolták meg a tolvajok Tierra Blanca városának közelében.

Saul Lara, a város polgármestere elmondta, hogy a halálos áldozatok 16 és 70 év közötti férfiak voltak, és Cerritosban laktak. A robbanás helyszíne mellett hajtottak el, amely valószínűleg elérte autójukat.

A Pemex munkatársai eloltották a tüzet – írta közleményében a vállalat.

“Az olajlopás komoly veszélynek teszi ki az embereket, a közösségeket és a környezetet” – figyelmeztetett a Pemex.

A hónap elején négy katona és hat civil vesztette életét a biztonsági erők és egy olajtolvajlással foglalkozó bűnszövetkezet tagjai közötti összecsapásban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.