2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Berobbant egy vasúti alagút, több embert halottnak nyilvánítottak

Robbanás történt egy épülő vasúti alagútban a délnyugat-kínai Kujcsou tartományba, a hatóságok szerdán 12 embert halottnak nyilvánítottak, miután 14 órás kutatás után sem találták meg őket.

A robbanás helyi idő szerint kedd délután történt egy nagysebességű vasútvonal alagútjában. Mivel az alagutat szénrétegen át fúrták, feltételezik, hogy sújtólégrobbanás történt.

A detonációban 12 ember megsérült – nekik sikerült kimenekülniük -, és ugyanennyien rekedtek a beszakadt alagút romjai alatt. Tizennégy órán át kereste őket több mint kétezer ember, dacolva a levegő magas szénmonoxid tartalmával és a szálló porral, de hasztalan.

A kutatást helyi idő szerint szerda hajnalban abbahagyták, az eltűnteket pedig halottnak nyilvánították.

A sérülteket kórházba szállították, egyikük állapota sem válságos.

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősebb lehet Merkel utódja

    Erősebb lehet Merkel utódja

    Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

  • Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.