EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Bilincset vittek Botkának

Biztonsági emberek fogták közre a szegedi közgyűlésben Szabó Bálintot, aki egy bilincset lóbált a feje fölé tartva, Botka Lászlónak szánva azt. A Szeviép károsultjainak jogásza szerint botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt, s ezt az ügyészség állítja.

Elképesztő jelenetsornak lehettek tanúi a jelenlévők a közgyűlés szünetében, ugyanis Botka Lászlót a díszteremből kifelé és befelé is nyolc-tíz biztonsági ember és kabinetjének tagjai élőláncot alkotva, testükkel védték a bilincset nyújtó Szabó Bálinttól.


– Vigyázzanak, van a kezében valami, van nála valami! – ezt kiabálta a kabinet egyik tagja, nyilván ezzel megteremtve a biztonságiak fellépésének alapját. A jogászt komoly lökdösődés árán megakadályozták abban, hogy átadja ajándékát a polgármesternek, aki egyébként semmiféle válaszra nem méltatta őt. „Nem kellene már a rendőröket hívni?” – csak ennyit vetett oda idegesen, amikor arra várakozott, hogy bejuthasson az irodájába.

 

A botrányokkal tarkított közgyűlésen a Fidelitas tagjait nem engedték fel a karzatra. A Fidesz ifjúsági szervezete ezután egy közleményt adott ki, amelyben leírják: elfogadhatatlan, hogy Szegeden 2017-ben a kommunizmushoz hasonló állapotok uralkodjanak.


– Világossá vált, hogy Botka László nem tűri meg az ellenfeleket, diktatórikus rendszerében nem viseli el azokat – írták. A közgyűlés előtt fél órával civilek is demonstráltak a vértói székelykapuk megmentéséért.

Kétszínű a polgármester

Haág Zalán (KDNP) a közgyűlésen arról beszélt, hogy Szeged polgármestere 30–50 fős fórumokon roadshow-zik az országban, közben felveszi az egymilliós fizetését Szegeden. Megjegyezte, kaszinónyitás miatt zárták be Botka vezetése alatt a sérülteket nevelő óvodát, így roppant visszatetsző, hogy a fogyatékkal élőket kívánja például országosan megszólítani. A Fizessenek a gazdagok! szlogen pedig kétszínű megnyilatkozás Botka urizáló életmódja mellett, hiszen köztudott, hogy milliós luxusutakon vesz részt.

Kapcsolódó Cikkek