2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Békéscsaba

Biztonságos közlekedés minden életkorban

Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései címmel tartott közös rendezvényt a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete és a Békés Megyei Kormányhivatal.

A Jaminai Közösségi Ház adott otthont a május 11-i eseménynek, ahol három előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Az előadások célja elsősorban az volt, hogy a korosztály képviselői biztonságosabban vehessenek részt a közúti közlekedésben. A rendezvényen elhangoztak a korosztályt érintő speciális közlekedésbiztonsági témák, hasznos „taktikai” tanácsok.


Fotó: Fekete Róbert
Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdéseiről szóló előadást.

A résztvevőket elsőként Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés megyei elnöke köszöntötte, majd Demény Levente rendőr százados, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztályának vezetője beszélt a kerékpárosok láthatóságáról éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. Ezután Sznyida László, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Marketing és Gazdasági Csoportjának vezetője tájékoztatott a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos információkról, végül Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető-helyettese Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései című előadása következett.

Benkő Mihály a rendezvényen elmondta, azért fontos az idősebb korosztály ilyen jellegű tájékoztatása, mert ők is aktívan részt vesznek a közlekedésben, ellenben a kor előrehaladtával a reflexeik tompulnak, egyre nehezebben tudnak koncentrálni. Ezért szerették volna felfrissíteni a közlekedési ismereteiket, megmutatni a különböző veszélyes helyzeteket, hogy el tudják kerülni a baleseteket.

Kapcsolódó Cikkek