2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb XVI.kerület

Bombák földjén lakunk?

Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.  Szerencsére az önkormányzat a lakosok segítségére sietett.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta, a tűzszerészi munkálatok idejére 300 méter sugarú körben kellett lezárni a környéket, ez körülbelül 500-600 házat, 1000–1300 embert érintett.


Ez a bomba okozott riadalmat (fotó: mti)

Az önkormányzat azonnal intézkedett, mint azt Szabó Tamás, az önkormányzat polgármesteri kabinetvezetője elmondta, befogadóhelyet létesítettek a Csömöri út 20. alatti Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában, ahol egészségügyi személyzet is volt. Elsősorban idős, beteg emberek fogadására készültek fel, példaként említette, hogy egy combnyaktörést szenvedett, mozgásképtelen embert a mentők segítségével vitték oda, és minden felszereltség adott volt, hogy tudjanak róla gondoskodni. Kiderült, hogy bár mindössze 60-70 ember vette igénybe a befogadóhelyet, szükség esetén akár kétezret is el tudtak volna helyezni az intézményben. A munkálatok egy napig tartottak, a világháborús bomba elszállítása után az emberek visszatérhettek otthonaikba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.