EUR: 315,69 Ft
CHF: 280,92 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Miskolc

Borsodi Fonó a diósgyőri várban

Nemcsak a népzene, hanem más műfajok képviselői is fellépnek a Borsodi Fonó folkfesztiválon június 3. és 5. között, amelyet immár 21. alkalommal rendeznek meg a diósgyőri várban.

Az 1970-es években a miskolci Gárdonyi Géza Művelődési Ház kezdte a „folklóresték” című rendezvénysorozatot, ebből nőtte ki magát a Borsodi Fonó. Idén a fesztivál első napján fellép a Csender zenekar, a miskolci Szinvavölgyi Néptáncegyüttes és az Avas Néptánc Együttes is.


Szintén szombaton láthatja a közönség a magyar népzenei alapokat funk, dzsessz, rock és elektronikus műfaji elemekkel vegyítő Kerekes Bandet, amelynek eklektikus hangzását a pásztorfurulya, a csángók által használt koboz és a mezőségi brácsa adja

A magyar népzenei élet leghitelesebb előadói mind itt lesznek a Borsodi Fonón – fotó: Facebook / Lokál

Őket követi Lajkó Félix barátaival, a Muzsikás együttes tagjaival, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna énekesekkel, majd a fesztivál elmaradhatatlan fellépője, a Csík zenekar, amely ezúttal a Sarjú Bandával együtt zenél.


Vasárnap Pásztor Anna és csapata, az Anna and The Barbies, valamint a nemrég szólókarrierbe kezdett Sena várja a közönséget.

A fesztivál nélkülözhetetlen programeleme a néptánc – fotó: Facebook / Lokál

A Tintaló Cirkusz három napon keresztül vendégeskedik a Borsodi Fonón, a szokatlanul kicsiny cirkuszban csak a gyerekek számára van férőhely, a kicsik szülei „kukucskálólyukakon” figyelhetik az előadást és csemetéiket.

A Manó Fonóban népi játszótér várja a gyerekeket, akik kipróbálhatják a szalmakoszorú-dobást, a kardvívást, a golyólabirintust és a célba dobást babzsákkal, míg a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjai a hagyományos kézműves mesterség fortélyaiba avatják be az érdeklődőket.

A három nap programját mesterségbemutatók, népi játszótér, kézművesvásár, utcazene, fesztiválkocsma és táncházak fűszerezik: szombaton és hétfőn az Agyagbanda, vasárnap pedig a Számadó zenekar várja a közönséget.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.