EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Miskolc

Borsodi Fonó a diósgyőri várban

Nemcsak a népzene, hanem más műfajok képviselői is fellépnek a Borsodi Fonó folkfesztiválon június 3. és 5. között, amelyet immár 21. alkalommal rendeznek meg a diósgyőri várban.

Az 1970-es években a miskolci Gárdonyi Géza Művelődési Ház kezdte a „folklóresték” című rendezvénysorozatot, ebből nőtte ki magát a Borsodi Fonó. Idén a fesztivál első napján fellép a Csender zenekar, a miskolci Szinvavölgyi Néptáncegyüttes és az Avas Néptánc Együttes is.


Szintén szombaton láthatja a közönség a magyar népzenei alapokat funk, dzsessz, rock és elektronikus műfaji elemekkel vegyítő Kerekes Bandet, amelynek eklektikus hangzását a pásztorfurulya, a csángók által használt koboz és a mezőségi brácsa adja

A magyar népzenei élet leghitelesebb előadói mind itt lesznek a Borsodi Fonón – fotó: Facebook / Lokál

Őket követi Lajkó Félix barátaival, a Muzsikás együttes tagjaival, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna énekesekkel, majd a fesztivál elmaradhatatlan fellépője, a Csík zenekar, amely ezúttal a Sarjú Bandával együtt zenél.


Vasárnap Pásztor Anna és csapata, az Anna and The Barbies, valamint a nemrég szólókarrierbe kezdett Sena várja a közönséget.

A fesztivál nélkülözhetetlen programeleme a néptánc – fotó: Facebook / Lokál

A Tintaló Cirkusz három napon keresztül vendégeskedik a Borsodi Fonón, a szokatlanul kicsiny cirkuszban csak a gyerekek számára van férőhely, a kicsik szülei „kukucskálólyukakon” figyelhetik az előadást és csemetéiket.

A Manó Fonóban népi játszótér várja a gyerekeket, akik kipróbálhatják a szalmakoszorú-dobást, a kardvívást, a golyólabirintust és a célba dobást babzsákkal, míg a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjai a hagyományos kézműves mesterség fortélyaiba avatják be az érdeklődőket.

A három nap programját mesterségbemutatók, népi játszótér, kézművesvásár, utcazene, fesztiválkocsma és táncházak fűszerezik: szombaton és hétfőn az Agyagbanda, vasárnap pedig a Számadó zenekar várja a közönséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.