2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Borzalmas részletek! Így gyilkolt a tatabányai gyilkos

Képtelen volt abbahagyni a hajléktalan férfi verését az a 15 éves fiú, aki a gyanú szerint két férfit is megölt április 30-án Tatabányán. Az egyik holttestet a Győri úton, a város központjában található építményben találták meg, a második áldozatra a Reguly Antal téren találtak rá, egy tömbházak közötti füves területen.

Egy nappal később a rendőrök őrizetbe vették a kamaszt, aki beismerte tettét, bár állítása szerint az egyik áldozatáról nem tudta, hogy meghalt.


A tinédzser részletes vallomásából kiderül, képtelen volt uralkodni gyilkos indulatán, ami két ember megöléséhez vezetett.

Elmondása szerint első áldozatához azért ment oda, mert rendezni akarta egy korábbi vitáját, azonban elszabadultak az indulatok. Állítása szerint elsőnek a férfi ütötte meg, ő csak védekezett, majd addig „püfölte, amíg bírta”. Bár a fiú kezén nem voltak sérülésnyomok, sem duzzanatok, ő azt vallotta, puszta kézzel verte a 44 éves áldozatát.


Fotó: Zsaru magazin

– A helyszíni szemlén az orvos szakértő megállapította, a fejet és mellkast ért nagy erejű ütések okozták a férfi halálát – mondta a Zsaru magazinnak Vaczula József alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Mivel iratokat nem találtunk nála, először az áldozat kiléte ismeretlen volt. A tatabányai járőrök segítségével viszont hamar választ kaptunk erre. Azt is megtudtuk, hogy a közeli piacon besegített reggelente. Ott mondta az egyik árus, hogy a férfinak volt mobiltelefonja, amit a szemlén nem találtunk, ahogy a cipőjének is nyoma veszett. Hiába hívtuk a számot, a készüléket kikapcsolták.

Bármilyen megdöbbentő, a kamasz ezután egyszerűen elindult haza felé, azonban a lakásukba nem tudott bejutni, mert édesanyja nem engedte be, ezért újra nyakába vette a várost.

A lakótelepen szóba elegyedett egy társasággal, akik közül egy kivételével később mind elindult másfelé.

Vele állítólag azon veszett össze, hogy az 56 éves férfi lefeküdt egy üzlet teraszán és elaludt, amiért a fiú felkeltette, hogy nem aludhat ott, mert az magánterület. Bár a vallomás szerint a kamasz csak el akarta zavarni a férfit, verekedni kezdtek. Ebből lett egy éjszaka alatt két halott, ugyanis ez a férfi sem élte túl az ütlegelést.

Mint az első esetben is, itt is azt állítja a fiatal, hogy nem ő ütött először.

Míg azonban a 44 éves hajléktalan testén brutális sérülések voltak, a második áldozaton már kevesebb sérülés volt. Vele a fejére és mellkasára mért csapások végeztek.

Még tartott az első gyilkosság helyszínén a szemle, amikor értesítették az egyenruhásokat a második holttestről is.

A zsaruk nem sokkal később azonosították a fiút, akinek a kézre kerítésében kamerafelvételek is segítettek. Otthonában a rendőrök megtalálták a véres ruhákat és az egyik halálra vert hajléktalan mobiltelefonját is.

A 15 éves fiú ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság május 3-án elrendelte előzetes letartóztatását. A bűncselekmények körülményeit szakértők bevonásával vizsgáljuk, ahogyan azt is, hogy a gyanúsított tudatmódosító szer hatása alatt állhatott-e.

Kapcsolódó Cikkek