EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Botka beismerte, hogy luxusórája van

Bevallotta Botka László, hogy van egy Rolex órája, amelyet még 40. születésnapjára kapott a feleségétől. A Ripost írta meg két nappal ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje a luxusutak és luxusautók mellett a luxusóráknak is nagy barátja. Ez nem is lenne baj, de a vagyonnyilatkozatából kifelejtette ezt a szép időmérőt.

A kormánypártok szerint törvénytelen, hogy Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje kihagyta vagyonnyilatkozatából luxusóráját. A Fidesz és a KDNP szegedi képviselőcsoportja vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a politikus, Szeged polgármestere ellen – írta a Magyar Idők.


Budapest, 2014. október 18.
Botka László újraválasztott szegedi polgármester, választmányi elnök (j) a Magyar Szocialista Párt (MSZP) választmányi ülésén a párt VI. kerületi, Jókai utcai székházában 2014. október 18-án. Balról Tóbiás József pártelnök.
MTI Fotó: Kovács Attila

Mint ismert, a Ripost írt arról, hogy Szegeden már „Rolex Lacinak” hívják Botkát. A hírre reagálva a KDNP-s Hollik István emlékeztetett rá, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje ismét lebukott. Autója és luxusnyaralásai mellett immár a méregdrága időmérőről is kiderült, hogy kifelejtette a vagyonnyilatkozatából.

– Valljon színt, hol vannak még milliós csecsebecsék, amelyeket eddig eltitkolt! – tette hozzá a fideszes Petneházy Attila.


Az már korábban kiderült, hogy a 25 milliós terepjárónak a Ripost szerint Botka csak üzemben tartója. A szegedi önkormányzat sajtósa a Tények szerint korábban elismerte, hogy az autó a Botka család tulajdonában van, de azt nem a polgármester, hanem a felesége használja.

A csuklóján többször is látott óráról most ő maga vallotta be az Indexnek, hogy az bizony egy Rolex, és a feleségétől kapta 40. születésnapjára. Állítása szerint azért nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában, mert nem tudja, mennyibe került.

A Tények megkérdezett egy óraszakértőt, aki szerint az időmérő eredeti Rolex, amelynek ára 2-3 millió forint lehet. A Magya Idők felidézte, hogy Botka luxusszenvedélye már az Országgyűlésben is téma volt. Dömötör Csaba államtitkár szerint Botka épp olyan, mint bármelyik adóemelő, közpénzelvezető szocialista.

– Nem is tudom, hogy önöket inkább Rolex-baloldalnak vagy korallzátony-baloldalnak kellene hívni – mondta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek