EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,14 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Botka miatt hallgat az MSZP?

Megtépázta Botka László idegeit, hogy a jobboldali média lerántotta a leplet Szeged polgármesterének, egyben az MSZP miniszterelnök-jelöltjének urizáló életmódjáról? Nemrég rendőrökkel találta magát szemben az Echo TV stábja a szegedi városházán, ráadásul mostantól az MSZP már nyilatkozni sem hajlandó a jobboldali sajtónak.

Múlt héten az Echo TV Informátor című műsorának stábja a Szeviép-botrányról akart forgatni Szegeden, ám Botka László polgármester helyett rendőrök és biztonsági őrök jelentek meg a városházán, akik igazoltatták a stábot. Sokan ezt a sajtószabadság elleni támadásnak vélték, ám a Soros György-féle Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet egyik vezetője másként látja.


Budapest, 2016. június 25.
Botka László választmányi elnök érkezik a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos tisztújító kongresszusára a Villányi úti Konferenciaközpontba 2016. június 25-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Ahhoz nincs joga a sajtónak, hogy egy állami tisztségviselővel készítsen interjút, amikor csak szeretne – mondta Dojcsák Dalma, a TASZ Politikai Szabadságjogok projektvezetője. Érdekes, hogy a sajtószabadságra oly kényes szervezet most mégsem tartotta fontosnak mindezt, amikor egy MSZP-s politikust ért sérelem.

Mindeközben Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke néhány napja bejelentette, hogy ezentúl nem nyilatkoznak az általuk jobboldalinak tartott sajtónak, így lapunknak sem. Mindez egyébként a balliberális sajtó egy részében is kiverte a biztosítékot. A Magyar Idők szerint a bejelentés hátterében az áll, hogy a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László rosszul viseli, hogy a sajtó többször is hírt adott az urizálásáról. Például egzotikus luxusnyaralásairól, milliós Rolexéről vagy arról, hogy Botkáék egy méregdrága dzsippel furikáznak. Mindezeket a vagyontárgyakat – egy földterülettel együtt – be sem írta vagyonnyilatkozatába. A lap információi szerint az MSZP elnöksége nem hozott döntést semmiféle bojkottról – a szocialisták egyelőre mégis tartják magukat a bejelentéshez.

Az MSZP-s sajtóbojkott egyébként régóta ismert volt a szakmában, hiszen a párt politikusai eddig sem szívesen válaszoltak a kényelmetlen kérdésekre. Lapunkkal is előfordult, hogy nem kaptunk választ, Nyakó István pedig nemrég újságírónknak kerek perec kijelentette, hogy nem nyilatkoznak a Lokálnak. Érdekesség, hogy a múlt héten a magát a hazai közélet megújítójaként is feltüntető Momentum Mozgalom is hasonlóan járt el, amikor a Lokál nekik nem tetsző kérdést – hogyan számoltak a rendezvényükön „összekalapozott” 1,3 millió forinttal? – tett fel nekik. Ők is azt közölték, hogy többé nem állnak szóba velünk.

Az ilyen akciókkal egyébként a politikusok nem az adott lapot sértik meg, hanem az olvasókat – egyben a választókat – fosztják meg a tájékoztatástól.

Vagyonnyilatkozati eljárás indulhat ellene

A Fidesz Szegeden vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Botka László ellen – közölte Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója még pénteken. A politikus emlékeztetett: az MSZP-s sokadszorra módosított vagyonnyilatkozatán. – Szeretnék tudni, mi az, amit feltüntetett a szocialista politikus és mi az, amit nem, mi a valós vagyoni helyzete. Nagyon úgy tűnik, hogy Botka László át akarja vágni az embereket, álszent módon papol az igazságosságról, a gazdagok ellen fogalmaz meg jelszavakat, eközben hiányos a vagyonnyilatkozata – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.