EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,31 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb X.kerület

Bővült a rendvédelmi autóflotta

Hat új autóval bővült a kerület közbiztonságáért és rendjéért dolgozó szervezetek gépjárműparkja. Kovács Róbert polgármester a múlt héten hármat a kerületi rendőrségnek, egyet a kőbányai közterület-felügyeletnek, egyet az útellenőri szolgálatnak és egyet a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak adott át.

A regisztrált bűncselekmények száma egy év alatt 15 százalékkal csökkent. Ezen belül a közterületi bűncselekmények száma 8 százalékkal mérséklődött, a lopások és betöréses lopások száma 12 százalékkal, az autólopások aránya 36, a gépkocsifeltöréseké pedig 16 százalékkal esett vissza − tájékoztatott az önkormányzat abból az alkalomból, hogy a rendőrség egy Dacia Duster, egy Suzuki SX4 és egy Dacia Sandero típusú, összesen közel tízmillió forint értékű gépjárművet kapott az önkormányzattól.


Négy szervezet flottája is növekedett (Fotó: Máté Krisztián)

A kocsikat közterületi járőrözésre, bűnügyi helyszínelésekhez és nyomozásokhoz használják majd. Ezenkívül a kőbányai közterület-felügyelet és az útellenőri szolgálat egy-egy 3,6 millió forint értékű Dacia Dokkert, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat pedig egy 4,53 millió forint értékű Suzuki Vitarát kapott, melynek megvásárlásához a kőbányai és a XV. kerületi önkormányzat fele-fele arányban járult hozzá. Az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki Kőbányán az önkormányzat és a fenti szervezetek között a bűncselekmények visszaszorítása érdekében.

Kovács Róbert három autót adott át a rendőrségnek (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.