2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Hódmezővásárhely

Bringára pattantak a vargások

A tavaszban és a jó időben az egyik legjobb dolog a bringázás, a Varga Tamás Általános Iskola tanárai és diákjai is a tekerésre esküsznek. Idén először indultak bringatúrára április utolsó napjaiban.

Ez volt az idei év első túrája a vargások számára.

A hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában tényleg tudják, mi a jó. A kerékpárszakkör tagjai gyakorta pattannak bringára, hogy a város nevezettségeit közelebbről is szemügyre vegyék.


Az északi elkerülő építését szemrevételezték az iskolások.

A szakkörösök és az iskola már hagyománnyá tették a nagyobb lélegzetvételű tavaszi és őszi túrákat, amelyek egészen a Bodzási úti iskoláig vezetnek. Ezek a délutáni foglalkozások mindig egy-egy tematika köré csoportosulnak. Volt már, hogy a gyógynövények megismerése, az artézi kutak története vagy a régészet és az ásatások kapták a főszerepet.

Ez alkalommal pedig egy igazán aktuális és „útba vágó” téma következett. A gyerekek és kísérőiek testközelből vehették szemügyre a 47-es északi elkerülő építését. A munkálatok látványos részei természetesen az „átlagember” számára látható helyeken is zajlanak, de a szakasz építése már a főbb útvonalak között is előrehaladott állapotban van.

Markolók és útépítő gépek társaságában töltötték tehát a délutánt a fiatalok, akik igazán élvezték azt, ahogy a nagyok „játszanak a homokozóban”.

Kapcsolódó Cikkek