2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Zalaegerszeg

Bringásreggeli két helyszínen is

A Dísz téren és a BGF területén bringásreggelire várják a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei a kerékpáron közlekedő zalaegerszegieket május 4-én reggel 6-tól 10-ig – mondta el a Lokál Extrának Kocsis Tamás szervező.

A helyszínen üdítővel, péksüteménnyel, túró rúdival, valamint ingyenes bicikli- állapotfelméréssel, -beállítással kedveskednek az érkezőknek, az Egerszeg Rádió ébresztőműsora, a Vekker pedig élő rádióadással jelentkezik, majd A’La Carte kívánságműsorral.


Most a kétkeréken gurulóknak kedveskednek
Fotó: Inhof András

Zalaegerszegen számos kerékpárút teszi kényelmesebbé a bringások életét, az önkormányzat folyamatos fejlesztésekkel szeretné elérni, hogy két keréken, biztonságosan közlekedhessenek a városlakók a munkahelyekre, lakóhelyükre,valamint a szabadidőközpontokba. Szerencsére napjainkban reneszánszát éli, köszönhetően kiváló rekreációs hatásának, az autózáshoz viszonyított olcsóságának, illetve a környezetünk megóvásáért, a levegő minőségéért érzett felelősségnek.

Egy átlagos városi kerékpár élettartama körülbelül tíz év, de hazánkban is futnak még, elsősorban vidéken, harminc-negyven éves kerékpárok, melyeken jóformán csak a gumiköpeny lett néhányszor cserélve.
A bringázás számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre, a legfontosabb egészségügyi vonatkozása, hogy kiválóan edzi a szívet és a vérkeringési rendszert. Kerékpározás közben a légzésszám emelkedik és a szív munkája fokozódik. A test összes izmát megmozgatja, zsírégető hatása miatt jobban láthatóvá válnak az izmaink, a rendszeres igénybevétel okozta vérbőségtől pedig szebb lesz az izomtónusunk. Az ízületekhez kíméletes, jóval kisebb terhet ró azokra, mint a kocogás vagy a futás. Mint munkába járó eszköz, sokak számára nagy segítséget jelent a reggeli-délutáni stressz elkerülésében, illetve levezetésében. Mivel a kerékpározás a környezetre való nagyfokú odafigyelést igényel, kiváló gondolatelterelő módszer lehet, ami a stressz csökkentésének összes pozitív hatását magában foglalja.


Védőfelszereléssel a legbiztonságosabb tekerni
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek