EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Brutális vihar csapott le Budapestre

Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Elsősorban a XIII. és a XIV. kerületben volt dolga a szakembereknek, szerda reggel hat óráig 210 helyszínre riasztották a fővárosi egységeket. Jellemzően épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása miatt hívták ki a fővárosi tűzoltókat.


Az utcákon hömpölygő víz a közlekedésben is komoly fennakadásokat okozott, több busz-, illetve villamosjárat egyes szakaszokon nem közlekedett, ahogy a vonatok sem Rákospalota-Újpest és Fót között, mert zárlatos lett a felső vezeték.

Rendőrautót tolnak a XIII. kerületi Béke téren 2017. május 23-án. A fővárosra is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondot, a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz /Fotó: MTI – Bruzák Noémi

A közösségi médiában rengetegen osztottak meg képeket, történeteket a viharról. Egy videón az látszik, ahogy a 9-es busz sofőrje a Zsigmond téren vág át az utasokkal az áradaton, miközben a sáros víz a buszba is befolyt. A manőver végén az utasok még meg is tapsolták a sofőrt.

Kapcsolódó Cikkek