EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,80 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Sport

Bunkó vagy, Tusup!

Meglehetősen arrogáns figura Shane Tusup. Az olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka amerikai férje és edzője a legváratlanabb pillanatokban és módon jön ki a sodrából. Amióta Magyarországon dolgozik, számtalan ellenségre tett szert, elküldött melegebb éghajlatra nála idősebb, sikeresebb magyar edzőket, vezetőket, legutóbb pedig saját beosztottját fenyegette meg egy vitában, hogy „megöli”. A teljesség igénye nélkül néhány emlékezetes kirohanását szedtük csokorba, és szembesítjük vállalhatatlan viselkedésével.

2015. augusztus 7.

A kazanyi vb-n egy félreértés miatt a biztonságiak egy ideig nem akarták beengedni Hosszúékat az uszodába, erre Shane kijött a sodrából, és leüvöltötte a biztonsági emberek fejét.

2015. december 5.

Gyárfás Tamás az Eb-n az éremátadáson megjegyezte Katinkának, hogy el kellene ásniuk a csatabárdot, mire Katinka egy mosollyal válaszolt. Tusup tajtékzott, mert szerinte Gyárfás „a háta mögött üzletel a feleségével”.


2016. november 15.

Hosszú Katinka és Tusup lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás úszóelnököt. Kiderült, hogy a bajnoknő nem kommunikál a kapitánnyal, és nem is köszön neki, azaz „ha Shane ott van, akkor nem, ha nincs ott, akkor köszön”.


2015. december 6.

A netánjai Eb-n Törös Károly edző megjegyezte, hogy Katinka 400 gyorson talán azért lett második, mert rosszul érte a falat, mire Shane ordibálni kezdett vele.

2016. január 4.

Lemondott Kiss László szövetségi kapitány, miután Katinka sajtótájékoztatója után békítő szándékkal akart beszélni a sikerpárossal, ám egyikük sem állt szóba vele.

2016. november 16.

Csurka Gergely, a MÚSZ sajtófőnöke a Digi Sport műsorában volt vendég, ahol felidézte Tusup egyik dühödt kijelentését, amely így szólt: „Mi már nagyobbra nőttünk, mint a magyar úszósport, és nincs szükségünk rátok!”

2016. december 3.

Gyárfás lemondása után Hargitay András szövetségi kapitány megpróbálta  oldani a feszültséget Katinkával és Tusuppal. Shane kijelentette, nem fog letérdelni és megcsókolni Hargitay gyűrűjét, mert ő nem becsüli semmire a szakembert, sőt „lesenkizte”.

2016. december 10.

A kanadai rövidpályás vb-n Kovács Ágit megalázta, amikor Sydney olimpiai bajnoka a szponzorok kíséretében gratulálni akart a medencében még levezető Katinkának. Ági a beszámolók szerint sírva fakadt.

2017. április 22.

Tusup a debreceni ob-n esett neki az egyesületében, az Iron Aquaticsban dolgozó edzőnek, Darren Wardnak. Azt üvöltötte: „Megöllek, ha még egyszer ilyet csinálsz.” A kanadai szakember bűne az volt, hogy nem nevezte be egyik váltójukat.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

 

Kapcsolódó Cikkek