EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Salgótarján

Célegyenesben az adótorony ügye

Márciusban a városi testület elfogadott egy határozatot, amely arról szól, hogy elutasítják a Telekom Zrt. által Salgóbányára telepíteni kívánt harmincméteres adótorony megépítését. A képviselők ugyanakkor szorgalmazták a megoldást, elhangzott, hogy a technikai fejlődést támogatják, de csak olyan módon, hogy az ne ártson a látképnek.

A közelmúltban előrelépések történtek az ügyben. Huszár Máté alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Telekom képviselői feltérképezték a területet, s két helyszínt kijelöltek arra, hogy a további vizsgálatok, tárgyalások és egyeztetések után valamelyiken megépüljön egy új típusú adótorony, amely alkalmas ellátni a feladatot és egyben „környezetbarát” is.

fotó: wikipedia
A távközlési cég képviselői feltérképezték a Salgói Vár környékét, új helyszín választása céljából

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.