EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,81 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Extra

Clint Eastwood visszatérhet a westernhez!

Clint Eastwood nem zárta ki, hogy visszatér a westernhez. Az Oscar-díjas filmrendező erről a hétvégén beszélt a cannes-i filmfesztiválon Nincs bocsánat című, 25 éve készült westernje felújított kópiájának vetítésén.

A sok filmrajongót vonzó bemutatón Eastwood elárulta a közönségnek, hogy amíg a 70. cannes-i filmfesztivál szervezőitől meghívást nem kapott, nem is tudatosult benn, hogy a filmet már negyed százada forgatta.


“Amikor 25 éve elolvastam a Nincs bocsánat forgatókönyvét, azt gondoltam, ez egy jó befejező western lehet” – mesélte a 86 éves színész-rendező.

“Tényleg ez volt az utolsó western, mivel azóta sem olvastam olyan forgatókönyvet, amely annyira tudott volna működni, mint az. De ki tudja, talán majd egyszer megint előkerül valami” – fűzte hozzá.

Clint Eastwood a ma már a műfaj klasszikusainak tekintett hatvanas évekbeli spagettiwesternekkel alapozta meg hírnevét. A Nincs bocsánat című filmje, amelynek főszerepét is eljátszotta, négy Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb film és a legjobb rendező elismerését.

A filmes a nyolcvanas évek óta öt filmjével – köztük a Titokzatos folyó és a Bird – Charlie Parker élete című alkotásával – szerepelt a cannes-i filmmustra versenyprogramjában és 2009-ben életművét Arany Pálmával jutalmazták a Cote’d Azure-ön.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jáksó László újra szerelmes

  Jáksó László újra szerelmes

  Titokzatos hölgyet szeret Jáksó László, aki állítja, új párja miatt változott meg az élete és úgy érzi magát, mintha kicserélték volna.

 • Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Ki akarták rabolni Szőcs Reniéket

  Szőcs Reni szerelmével, Márkkal nagyon boldog, mert ő előző párjával ellentétben támogatja zenei karrierjét. A szerelmesek nemrég Bakuban jártak, ahol sajnos rossz élményekkel is gazdagodtak, ugyanis ketten is megpróbálták kirabolni őket.

 • Gergely az új pókerkirály

  Gergely az új pókerkirály

  Vasárnap éjszaka véget ért Magyarország legrangosabb pókerversenye, a Las Vegas Casino Atrium Eurocenterben megrendezett Budapest Poker Open.