EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Cseh László: A vb-vel kelek és fekszem

Cseh Lászlónak – egyelőre – semmi különös nem jut az eszébe Tokióval kapcsolatban. Azaz, mint minden sportembernek, neki is öt karika jelenik meg a lelki szemei előtt a japán főváros említésekor, hiszen 2020-ban ott lesz az olimpia, ám akkor már a 34. évét tapossa.

Igaz, tíz évvel ezelőtt még maga sem gondolta volna, hogy 2017-ben a budapesti világbajnokságon esélyesként ugorhat vízbe.


– Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi idősen még aktív úszóként készülhetek egy hazai világversenyre, bár ami azt illeti, a nálam csak néhány hónappal idősebb Michael Phelps éppen a minap nyilatkozta, hogy elgondolkodik a visszatérésen – mondta a világbajnok és olimpiai ezüstérmes úszó. – Egyelőre azonban a júliusi vb-re koncentrálok, minden más egyébbel – például Tokióval – ráérek majd utána foglalkozni.

Nem csoda, hogy a szinte naponta érkező meghívások, felkérések alig töredékének tud eleget tenni, s heti egyetlen pihenőnapján próbál regenerálódni – a hétfői edzésre. Naponta ötkor kel, hogy odaérjen a hatórai kezdésre, délután újabb edzés, és nem csupán fizikailag, lelkileg is fel kell készülnie, aprólékosan végiggondolnia, mit és hogyan kell tennie a vb-sikerek érdekében. Elvégre hazai pályán, a Duna Arénában illene jól szerepelnie.

– Ami az Arénát illeti, még csak a megnyitón láttam, de hamarosan közelebbről is megismerkedek a medencével. Próbálom elképzelni, milyen lesz, amikor sok ezer ember biztat a lelátón.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek