EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb

Csenge: Minden szerencsétlenségben ott van a szerencse is

Kitartó, szenvedélyesen szereti a lovakat és gyönyörű – Suták Csenge, az ország egyetlen zsokénője hisz abban, hogy a kemény munka mellett a szerencse is segítette egész életében.

Csenge nemcsak lóversenyen fogad, imádja a sorsjegyeket is, amelyekkel gyakran nyer

– Azt hiszem, minden szerencsétlenségben ott van a szerencse is. Legalábbis mindig próbálok pozitívan gondolkodni az életről és tenni azért, hogy igazán szerencsésnek érezhessem magam – mondta a Lokál Extrának a 25 éves Csenge. A fiatal lány eddig 83 versenyt nyert meg, többek között tavaly a Nemzeti Díjat is a My Luck nevű ló nyergében. Idén diplomázott a Testnevelési Egyetemen és azóta csak a munkájának él, minden vágya, hogy egyszer tréner lehessen. Édesapjának, Suták Jánosnak lovasfarmja van Nyíregyházán és versenylovakat is futtat-idomít. Testvére, Vanda korábban megnyerte a Nemzeti Vágtát is. Csenge 2015-ben lett zsoké. Ehhez az kellett, hogy megnyerje a negyvenedik versenyét, ekkor válik ugyanis egy utánpótlás lovasból zsoké. Szeretne minden idők legeredményesebb magyar női lovasa lenni, de ehhez még meg kell nyernie pár versenyt, hisz a cím birtokosa 100 győzelemmel tartja a rekordot. Csengét azonban semmi sem tántorítja el, nemrég eltört a kulcscsontja lovaglás közben, de két héten belül már újra nyeregbe szeretne pattanni.


– Nem alakul mindig minden a legjobban, de a célomtól semmi sem tántoríthat el. A baleset miatt a második helyre csúsztam a ranglistán, amit addig nőként vezettem. De nem vagyok elkeseredve ettől. A lovaglás az életem és már attól szerencsés vagyok, hogy ebbe a családba születtem és azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek – mondta Csenge, aki szívesen megkísérti Fortunát. Néha lottózik, de inkább a sorsjegyeket szereti.

– A Fáraó sorsjegy a kedvencem, az igazán nagy nyeremény még elkerült, a legnagyobb összeg 5000 forint volt, amit kapartam. De alapvetően ebben is nagyon szerencsés vagyok, mert az esetek nyolcvan százalékában nyerek – tette hozzá.


Csenge két éve lett az ország egyetlen zsokénője

A lovak szerelmesei között nagyon népszerű a Kincsem+tuti játék is. 2016 januárja óta a hazai lóversenyfogadó irodák mellett 150 kijelölt, a Szerencsejáték Zrt. által működtetett lottózóban is lehet játszani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.