2018. december 15., szombat
Valér

Sport

Csoportelsők! Negyeddöntős a magyar válogatott

A magyar válogatott – amely kedden simán nyert Feröer-szigetek csapata ellen – első helyen jutott tovább a csoportjából, így pénteken Törökországgal játszik a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

Magyar U17-es válogatottnak – emlékeztet az MLSZ honlapja – korábban még nem sikerült elérnie az Eb egyenes kieséses szakaszát.


B csoport, 3. forduló:

Magyarország – Feröer-szigetek 4-0 (3-0

A negyeddöntős összecsapás helyszínét és kezdési időpontját később jelöli ki az európai szövetség. Ha a magyar csapat sikerrel veszi a következő akadályt, az elődöntőbe kerülésen túl kivívja a részvételt az U17-es világbajnokságra is, amelyet október 6. és 28. között rendeznek Indiában.

Ha a győzelem nem jönne össze, akkor is lenne még esély a vb-szereplés kiharcolására. Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül mely kettő játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért, amely szintén vb-kvalifikációt ér. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens és végső esetben sorsolás dönt.

A B csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont (8-3), 2. Franciaország 6 (11-4), 3. Skócia 4 (4-3), 4. Feröer-szigetek 0 (0-13)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek