EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Extra

Simek Kitty lánya alig várta, hogy túl legyen az anyák napján


Mindennap hírhedt édesanyja múltjával szembesül Simek Kitty kislánya, Lívia. A tizenhárom éves lakócsai kamasz azért szégyenkezik, mert azt pletykálják édesanyjáról, hogy Hollandiában a testével keresi a kenyerét. 

Lívia pár éve egy régi újságból értesült róla, hogy édesanyja 2002. augusztus 30-án fejbe lőtte a mostohaapját. Azt már apja elbeszéléséből tudja, hogy Kitty születése után elhagyta a családját és külföldre ment dolgozni.


– Nemrég megnéztem a Wikipedián, mit írnak Simek Kittyről. Titokban reménykedtem, találok ott néhány közös képet vele, de csak pár sort olvastam róla – magyarázta Lívia.  – Lakócsán a felnőttek néha megállítanak az utcán és anyuról kérdeznek. Szerintem ők sokkal többet tudnak róla, mint én. A faluban elterjedt, hogy Hollandiában él, férfiakkal van együtt, amiért pénzt kap. Nagyon szégyellem, hogy ilyet tesz, az iskolában sokat csúfolnak miatta – mondta a fiatal. Azt nem lehet tudni, hogy csupán rosszindulatú pletykákról van-e szó, de a biztos, hogy a kamaszlányt nagyon megviseli ez a szóbeszéd.

Miközben Lakócsán a gyerekek az anyák napjára készültek, Lívia alig várta, hogy túl legyen a hétvégén. Óvodáskora óta mindig az édesapját köszöntötte fel május első vasárnapján, idén már nem tette.


– Mióta beszélni tudok, mindig apunak énekeltem vagy szavaltam anyák napi verset. Most, hogy nagyobb lettem, már kínos lett volna – mondta a kamasz. – Állítólag Kitty tavalyelőtt járt itthon, de nem keresett meg. Igaz, ha meg is látogatna, a kapuhoz se mennék ki hozzá. Én nem leszek olyan, mint ő, remélem, semmiben sem hasonlítok rá. Amúgy szeretni való lány vagyok, a múltkor is csak azért szöktem el itthonról, mert Lakócsán lassú és unalmas az élet, semmi nem történik. Apu azt hitte, elraboltak, riasztotta a rendőröket, akik a szomszéd faluból, Szentborbásról hoztak vissza.

Mióta Kitty lánya kamaszodik, egyre több szabadságra vágyik és olyan otthonra, ahová behívhatja a barátait. Mert a gyerekszoba ablaka öt éve kitört, azóta nincs beüvegezve. Télen befütyül a szél, két dunyha alatt is vacogtató a hideg. Pár hete csőtörés volt a házukban, de nincs pénz kicserélni a csöveket. Édesapja biztatja a kislányt, tanuljon, csak így törhet ki a szegénységből.  

Líviának nagyon jó a kapcsolata az édesapjával és imádja mostohatestvérét a kis Barnabást

– Kaposvárra megyek továbbtanulni, kollégiumban lakom majd. Azt még nem tudom, hogy ápolónő vagy rendőr leszek. De egy biztos: ha gyerekem lesz, soha nem fogom elhagyni, és annyi szeretetet adok neki, amennyit egy igaz anya csak adhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  A Csak show és más semmi szereplője, Köllő Babett hétről hétre megmutatja szexi oldalát a TV2 színpadán. A Feleségek luxuskivitelbenből megismert színésznő természetesen rengeteg bókot kap, ő azonban korántsem elégedett az alakjával.

 • Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea egy bájos és törékeny nő, akit a munkájából fakadóan mégis gyakran láthatunk férfias szerepben. Saját producerirodát vezet, ahol olykor bizony keményen rá kell csapnia az asztalra.

 • Varga Viktor temetésen kezdte

  Varga Viktor temetésen kezdte

  Fest, szobrászkodik, zenél, a napokban viszont idejének nagy részét a próbateremben tölti. Ezúttal nem koncertre, hanem egy színpadi szuperprodukcióra készül Varga Viktor, aki az Álomutazó című mesemusicalben Reklám Marcit alakítja és három dalt is énekel Radics Gigivel közösen.