EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Döbbenet! Állva pisilésre tanítják a nőket Ausztriában

Állva pisilésre tanító tanfolyamot szervez az Osztrák Zöld Párt a nőknek. A hihetetlennek tűnő hírt azonnal felkapta a média, a szervezők pedig azóta gúnyolódó és obszcén üzenetek garmadát kapják. Mindezek ellenére a különleges találkozóra május 6-án sort kerítenek.

Az alsó-ausztriai Perchtoldsdorf Zöld Párt helyi részlege meghívta a nőket egy reggeli találkozóra, mégpedig május 6-ra.  A téma nyilvánvalóan olyan provokatív, hogy még a szomszédos Németországban is írnak róla. A “minden, ami a kismedencei bázist érinti” című beszélgetés során a részt vevő nők arról beszélnek majd, hogyan lehet állva pisilni egy fesztiválon, vagy egy sportesemény során. A női kismedencei gyakorlatok szakértője is jelen lesz, és gyakorlati próbákat is tartanak – írja a thelocal.at. A vita sok osztrák tréfát eredményezett az osztrák társadalmi médiában, de a nők megvédték a Zöld Pártot, ugyanis azt mondták: ” csak azok nem látják ennek a szükségességét, akik soha nem voltak egy teljesen piszkos női WC-ben”. Martha Günzl helyi tanácsos azt mondta a németországi Der Westennek, hogy meglepte a reakció. “Mindig megvitattunk megosztó dolgokat is”- mondta. Günzl hozzátette, hogy a helyi Zöld Párt néhány embere már felkészült a támadásokra, miután megkapta a sok bántó, ledorongoló e-mailt a témával kapcsolatban.


Képünk illusztráció

Az Osztrák Zöld Párt prominensei mostanában hajmeresztő kijelentéseket tesznek a nőkkel kapcsolatban, amelynek meg is van a következménye. Sohasem látott mértékben csökkent például Alexander Van der Bellen népszerűsége, miután kiszivárgott, hogy a zöldpárti államfő egy beszélgetés során azt mondta: minden nőt meg kell kérni, hogy a vallási okok miatt fejkendőt viselők iránti szolidaritásból maga is hordjon fejkendőt. Osztrák lapok szerint ugyanerre párhuzamként Van der Bellen a bécsi Európai Unió Házban egy március pódiumbeszélgetésen azt hozta fel, hogy a német megszállás idején a nem zsidó származású dánok szolidaritásból felvették a sárga csillagot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek