EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Zalaegerszeg

Dobosból frontember: Frenk

Csupán hatéves volt, amikor megkapta első gitárját, tizenegy évesen pedig az első, behangolhatatlan, rozzant pianínóját. Színpadon nyolcévesen debütált dobosként, nagybátyja gimnáziumi rockzenekarában.

Fokozatosan fedezte fel a klasszikus és kortárs zenét, szippantotta fel a különböző stílusokat. Bár dobosként olyan zenekarokban is közreműködött, mint a Quimby, a Kispál és a Borz, a Balaton, úgy tűnik, dobverőit végképp a földbe szúrta, és 2007 októberében végleg kiszállt a Hiperkarma zenekarból, ám jelenleg is oszlopos tagja a Budapest Bár és a Braindogs csapatoknak. Mostanában csak zeneszerzéssel, szövegírással és saját színpadi produkciójával foglalkozik, nagy sikerrel. Frenk magával ragadó, különös lénye, erotikával túlfűtött, bizarr világa senkit sem hagy hidegen.


– Mikor gondoltál arra, hogy kiszállj a dobok mögül?

– A Hiperkarma zenekar idején, ami fordulópont volt az életemben, ugyanis ekkor kerültem bele az underground zenei kultúra sűrűjébe. A 2003-ban megjelent Amondó című lemezen a dobolás és vokálozás mellett billentyűs hangszereken is közreműködtem. Körülbelül ez idő tájt született meg egy saját zenekar gondolata, és mivel pár önálló szerzemény már volt a tarsolyomban, mindenképpen meg akartam mutatni az eddig csak a Hiperkarma-koncertek végén megvillantott énekesi és frontemberi habitusomat. A tervből aztán 2005-ben lett valóság, amikor a fejemben lévő hangok végre rezgő levegőmolekulákká váltak. Még abban az évben aláírtam egy lemezszerződést, majd egy egyéves munkafolyamat eredményeként 2006 végén megjelent az első szólólemezem Szívzörejek címmel. A Nagyvárosi éjszakák című második nagylemezemet az első egyenes folytatásának is fel lehet fogni, bár hangszerelésében komplexebb, sűrűbb lett. Az éjszakai élet különböző hangulatai, szexszel, drogokkal, alkohollal és szerelemmel túlfűtött élethelyzetek fogalmazódtak meg bennem. Mégis egy korszak lezárásának is tekinthető.


– Négy év szólózás után miért volt szükséged zenekarra?

– Tanulópénznek nagyon jó volt az elmúlt időszak, amíg egyedül játszottam, nagyon élveztem és sokat tanultam. Nehéz egyedül játszani, szórakoztatni, sokkal komplexebb zenei megoldásokra vágyom, szeretnék a színpadi jelenlétbe új színt vinni.

– Mitől ilyen erotikus a hangod?

– Talán a sok cigarettától. Bár mostanában napközben egyre kevesebbet szívok, sokszor csak pár szálat, ám koncertek előtt láncdohányossá válok, segít levezetni a feszültséget, az adrenalint, ami csak a színpadon csendesedik és rendeződik bennem. De megígérem, hogy Zalaegerszegen, június 20-án nem fogok izgulni, viszont fergeteges bulit csinálok!

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.