EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Dr. Schimdt Mária: A migráció kezelése ma Európa legfontosabb ügye

Dr. Schimdt Mária nem tartja magát politikacsinálónak, hanem gondolkozónak és értelmezőnek. A történész a PestiSrácok.hu-nak adott interjút, amiben kifejtette: elolvasva, hogy mi ostobaságot összehordtak ellenünk az Európai Parlament határozatában, inkább legyünk büszkék rá, hiszen valójában nem találtak fogást Magyarországon.

PS: Ön a napokban megkapta a Német-Magyar Barátság díját, ami azért is meglepő, mert úgy tűnik, hogy ez a barátság már nem létezik…


„Hogyne lenne német-magyar barátság! Ne keverjük a dolgokat: még akkor is van, ha a német médiaelit különösen utál minket! A díjat a negyedszázados Budapesti Német Gazdasági Klub adományozta, elismerve, hogy a német politika, történelem és kultúra jelentősebb személyiségeinek bemutatásával sokat tettem az együttműködésért. Megtiszteltetés volt átvenni a díjat!” – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak Dr. Schimdt Mária.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint a német emberek ugyanolyan józanok és normálisak, mint a magyarok, de a hatalmon lévő, ’68-as szellemiségű német elit azonban nem Németország egészét képviseli.


Ráadásul ennek az agymosott, egyszerre agresszív és megfélemlített német elitnek is – hogyan fogalmazzak finoman? – a kevésbé tehetséges része ül Brüsszelben. Az Európai Parlament szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen, Soros-kompatibilis határozat-tervezetet fogadott el ellenünk! Olvasva, hogy mi ostobaságot összehordtak benne, inkább legyünk büszkék, hiszen valójában nem találtak fogást Magyarországon” – idézi a lap a történész szavait.

Arra a kérdésre, hogy cikkeivel igyekszik-e kijelölni a helyes kormánypolitika irányát, a következőket mondta A PestiSrácok.hu-nak:

Gondolkozó és értelmező vagyok, nem politikacsináló. Ám nem csak én gondolom, hogy a migráció kezelése ma Európa legfontosabb ügye. Ma már közismert, hogy sokmillió ember áll útra készen Európa felé. Azt sem én találtam ki, hogy Soros György ezeknek a migránsoknak a beutaztatásában érdekelt, hanem ő maga mondta el“.

A teljes interjút itt olvashatja el!

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.