EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Extra

Dudás Miklós megúszta a feljelentést

 Nem tagadja, hogy mennyire maga alatt volt, és hogy élete legnehezebb időszakán van túl Dudás Miklós világbajnok kajakos a doppingügye után. A helyzetét nem könnyítette meg későbbi plázás botránya sem, de most már úgy érzi, végre sikerült felállnia a padlóról, és mindenkinek megmutatja, hogy hiba volt őt leírni.

– Januárig tart még a kétéves eltiltásom, és annál jobb a kedvem, minél közelebb van ez az időpont. Persze az elmúlt egy évet senkinek sem kívánom – mondta a Lokálnak Dudás Miklós világbajnok kajakos, aki tavaly bukott meg a doppingvizsgálaton. A sportoló azt állította, hogy ellenőrizetlen helyről vásárolt táplálékkiegészítőt, de arra is gondolt, hogy barátnője véletlenül olyan kenőcsöt kevert a testápolójába, amely tiltott szert tartalmazhatott – végül ez be is igazolódott, sikerült bizonyítani. Ezért kapott négy év eltiltás helyett kettőt.

– Fájdalmas volt a célegyenesben elbukni, borzasztóan magam alatt voltam. Nyolcéves korom óta sportolok, mindent erre tettem fel. Nem tanultam tovább, mindent ennek rendeltem alá, és azt gondolom, hogy egy olimpiát nem lehet úgy megnyerni, hogy közben mással is foglalkozol. Éremesélyesként mentem volna ki, de ez nem adatott meg, életem legnagyobb törése volt. Eltiltásnál arra sincs lehetőség, hogy együtt eddz a csapatoddal vagy az edződdel. Erről is le kellett mondanom, de a nehézségek ellenére nem adtam fel. A család, a barátok és a barátnőm, Ivett segített át ezen a helyzeten. Rávettem magam, hogy lejárjak edzeni a konditerembe és lelkileg is összeszedjem magam, bár a doppingügy után nagyon nehéz időszakom volt. Az addigi napi rutin, amit 16 éve követtem, egyik napról a másikra elveszett. Nem láttam értelmét semminek. Az addigi heti 12-14 edzést, jókedvet, diétát, rutinos életet felváltotta a nem mozgás, a rosszul étkezés és a rosszkedv. De tudtam, ez így nem mehet tovább, ehhez még túl fiatal vagyok. Ivett továbbra is mellettem áll, nagyon sokat köszönhetek neki. Nyilván nem a pénzért sportol az ember, de mondanom sem kell, a lelki törés mellett anyagilag sem a legjobb doppingügybe keveredni. Az, hogy mégsem vagyok teljesen a padlón, azoknak köszönhető, akik kitartottak mellettem – mesélte Dudás, aki a későbbi plázás botrányát is nagyon megbánta. Az egyik üzletben, ahol korábban már többször vásárolt, úgy érezte, megsértették őt és barátnőjét, amikor megjegyzéseket tettek a bolt alkalmazottai, ezért dühében széttépett három pólót, amit azután nem volt hajlandó kifizetni. A ruhadarabok összértéke 80 ezer forint volt.


Mingachevir, 2015. június 16.
Dudás Miklós ünnepel, miután megnyerte a bakui I. Európa Játékok férfi kajak egyes 200 méteres versenyének döntőjét a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 2015. június 16-án. (MTI/EPA/Szerhíj Dolzsenko)

– Nagyon meggondolatlan voltam, olyan forrófejű tudok lenni, és akkor nem gondolkozom. Kifizettem a kárt, majd felhívott az üzletvezető, hogy nem tesznek feljelentést. Közvetítői eljárás során találkoztunk egy úgynevezett mediátornál, ahol elmondtuk, hogy kinek mi volt a sérelme. Elnézést kértem, hogy ilyen hülyeséget csináltam, de nem próbáltam kisebbíteni a felelősségemet. Nem így kellett volna megoldani a helyzetet. Egyértelművé tettem, hogy a legnagyobb hibát én követtem el. Ez nem sokkal a doppingügy után volt, életem legrosszabb időszakában. A legjobban azt bánom, hogy Ivett is ott volt velem, és belekevertem a saját hülyeségem miatt – tette hozzá a sportoló, aki alig várja, hogy újra versenyezzen.

– Az a célom, hogy visszatérjek, és remélem, be tudom bizonyítani, hogy sikerülni fog. Sokan már leírtak, de ha valami, akkor ez motivál. Megmutatni, hogy van visszaút. Rengeteget változtam az elmúlt egy évben. Korábban csak fent voltam, és azt hittem, mindig is így lesz, és hogy az élet mindig habos torta, de rájöttem, hogy nem így van. Az gondolom, ez kellett ahhoz, hogy érettebb ember legyek – jelentette ki a sportoló, akivel a TV2 Ninja Warrior című műsorának sajtótájékoztatóján találkoztunk, ahol megmutatta, milyen játszi könnyességgel tudja teljesíteni a felépített akadálypályát. A kétméteres sportoló láthatóan jó formában van, és újra hű régi becenevéhez: Dudi, a mosolygós óriás.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  A Csak show és más semmi szereplője, Köllő Babett hétről hétre megmutatja szexi oldalát a TV2 színpadán. A Feleségek luxuskivitelbenből megismert színésznő természetesen rengeteg bókot kap, ő azonban korántsem elégedett az alakjával.

 • Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea egy bájos és törékeny nő, akit a munkájából fakadóan mégis gyakran láthatunk férfias szerepben. Saját producerirodát vezet, ahol olykor bizony keményen rá kell csapnia az asztalra.

 • Varga Viktor temetésen kezdte

  Varga Viktor temetésen kezdte

  Fest, szobrászkodik, zenél, a napokban viszont idejének nagy részét a próbateremben tölti. Ezúttal nem koncertre, hanem egy színpadi szuperprodukcióra készül Varga Viktor, aki az Álomutazó című mesemusicalben Reklám Marcit alakítja és három dalt is énekel Radics Gigivel közösen.