2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Eger

Egriekkel lett ezüstérmes a fiúk vegyes váltója

Két egri tagja is volt a válogatott versenyben ezüstérmet szerzett fiú 4×100 méteres vegyes váltónak. Taraczközi Gergő és Angyal Mátyás is a dobogó második fokára állhatott fel. A Magyar Diáksport Szövetség rendezésében zajló világversenyen 17 ország mintegy 300 sportolója vett részt. A magyar csapat igen jól szerepelt, az iskolai és a válogatott versenyben összesen két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek az ifjú sportolók.

A tavalyi iskolai mezeifutó-világbajnokság után ismét nemzetközi diákversenynek adott otthont Magyarország. A Magyar Diáksport Szövetség rendezésében zajló megmérettetésen 17 ország mintegy 300 diákja vett részt. A fiatalok 6 fős iskolai és válogatott csapatokban versenyeztek egymással, amelynek során 36 egyéni és 8 váltószámban is bajnokot hirdettek.


Az ezüstérmes magyar fiú vegyes váltó

Az érmeket többek között dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke, Martinek János, a magyar öttusa-válogatott szövetségi kapitánya és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át. Hazánkat tizenkét válogatott versenyző, továbbá a Móri Táncsics Mihály Gimnázium lány- és a Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium fiúcsapata képviselte a versenyben. A magyar csapat kiváló teljesítménnyel zárta a megmérettetést. Az iskolai és a válogatott versenyek során összesen két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a fiatal sportolók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.