EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Ózd

Égtek a gumik hegyen-völgyön

A magyar ralibajnokság második futamát bonyolították le április végén Steelvent Ózd Rally néven, ahol rajthoz állt a hazai élmezőny. Első feladatként az ózdi stadion salakos atlétikai pályáján mentek három kört az autók, hogy utána belekóstoljanak a hegyvidéki utakba.

A salak a Turán Frigyes–Farnadi Ágnes kettősnek ízlett a legjobban, kéttized másodperccel előzték meg az ifj. Kiss László–Kissné Varga Zsuzsanna párost, míg a harmadik legjobb időt Balogh János és Holczer Dániel autózta.


Fotó: Lokál
Képalá: A királdi körpálya szoros versenyt hozott

Szombaton aszfalton folytatták a csapatok, Ózdról indulva a Bükk-Hegyhát, Borsodbóta, Királd és Sáta térségének szűk, kanyargós hegyi útjai komoly figyelemre ösztönözték az autósokat. Királdon a gyorsasági körszakasz igazi látványosságot biztosított a számú közönségnek, ezt háromszor kellett teljesíteni, de a hat gyorsasági pálya is komoly kihívást jelentett a járművek és vezetőik számára. Hadik Andrást és Kertész Krisztiánt jól felkészített autójuk, vezetési technikájuk és nem utolsósorban a minőségi gumik segítették az első nap győzelméhez, amit hibátlan versenyzéssel értek el. Vincze Ferenc és Bazsó Attila időeredménye jelentette a második helyet, míg a Herczig Norbert–Bacigal Igor páros futott be harmadikként. Utóbbiak a bajnoki címvédők és ők nyerték a Miskolc Rallyt.

Fotó: Lokál
Képalá: Öreg Lada nem vén Lada, főleg ha feltuningolják

Vasárnap Nógrád megyében ugyancsak változatos terepen forgatták a volánt és a háromnapos versenyből végül a Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) páros került ki győztesen, megelőzve a Herczig Norbert–Bacigal Igor (Skoda Fabia R5), valamint a Velenczei Ádám–Szedő Csaba (Hyundaii i20 R5) párost.


Fotó: Lokál
Képalá: Kellett a rutin a nehéz pálya teljesítéséhez

Címkék

Kapcsolódó Cikkek