2017. november 22., szerda
Cecília

Külföld

Egy politikai korszak végét jelzi a Macron-kabinet összetétele

Szűcs Anita Franciaország-szakértő szerint egy politikai korszak végét jelzi az új párizsi kabinet összetétele, hiszen – akárcsak Charles De Gaulle hat évtizeddel ezelőtt – Emmanuel Macron nem magukat a pártokat, hanem egyes részeiket vonja be a kormányzásba.

A Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában azt mondta: “nagyon izgalmas kabinet” vezeti a következő választásokig az országot, a kormányban “mindenki benne van, aki számít”. Miután a baloldal egyik felét már maga mellé állította elnöki kampányában Macron, most a jobboldalon is elindult ez a folyamat – tette hozzá.


A szakértő hangsúlyozta: Macron teljesítette azt az ígéretét, hogy a miniszterek fele nem a politikából érkezik és egyenlő lesz a férfiak és a nők száma, a kisebb kormány pedig jelzi, hogy az új államfő elkötelezett az állam karcsúsítása iránt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Csupa szív mosómaci

    A nap képe: Csupa szív mosómaci

    Szívritmus-szabályzót ültettek be egy fiatal mosómedvébe német állatorvosok, a hathónapos Jacky a világon az első és eddig az egyetlen mosómedve, aki pacemakert kapott.

  • Nap képe: Ez egy festmény?

    Bár távol álljon tőlünk, hogy megbántsuk ennek a valaminek az alkotóját, de nem tudunk szó nélkül elmenni amellett, hogy Cy Twombly: Untitled II “festményéért” 46 millió dollárt (12,330 milliárd forint) fizetettek egy árverésen.