EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Egy vagány tehetség jövője a tét

Egyik tréner érkezik a másik után a Palermo FC-be. Ez bizony rányomja a bélyegét a szebb napokat látott Palermo jelenére és vélhetően jövőjére is. Már az ötödik tréner érzi kollégája testmelegét a fészkelődésre alapos okot adó kispadon. A klub ebben a szezonban négy bajnoki meccset nyert meg, mind a négyet más-más vezetőedző irányításával. Eközben a klubban futballozó Balogh Norbi, a DVSC egykori tehetsége játéklehetőséghez sem jut.

Balogh Norbert

A Palermo az ötödik fordulóban, 2016. szeptember 21-én aratta első sikerét a bajnokságban, amikor Roberto De Zerbi vezetésével 1-0-ra megverte idegenben az Atalantát. A második győzelemre három hónapot kellett várni, december 18-án a Genoa vendégeként nyert 4-3-ra – ekkor már Eugenio Corinivel a kispadon. Harmadik alkalommal február 5-én gyűjtötte be mindhárom pontot a Palermo, amely Luis Diego López irányításával hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Crotonét. A negyedik siker április 30-án a Fiorentina ellen (2-0) született meg, a jelenlegi tréner, Diego Bortoluzzi vezetésével. A szicíliai együttes Davide Ballardinivel kezdte meg a szezont, vele az első két körben nyeretlen maradt a csapat. Ennyi idő alatt még az edzők nevét sem lehet rendesen megtanulni. Az egyesület új elnöke nagy változásokat harangozott be. A Maurizio Zamparinit nemrégiben váltó Paul Baccaglini klubelnök legutóbbi közleményében neveket nem említve úgy fogalmazott: a csapat jelenlegi keretének sok tagja a következő szezonban már nem lesz Palermóban. Az amerikai–olasz üzletember nem palástolja csalódottságát. Szerinte a keretet alkotó játékosok egy része nem eléggé harcos jellem, és ez a fő oka annak, hogy a szakmai stáb fáradozásai ellenére nem jönnek az eredmények.


Nos, itt álljunk meg egy szóra. A két magyart (Balogh Norbertről és Sallai Rolandról van szó) is soraiban tudó együttes fiatal tehetségeinket viszont nem vagy csak alig foglalkoztatja. Norbi utoljára a Bologna ellen játszott 41 percet… A DVSC egykori vagány, gyors támadója a Seria A stabil középcsapatainak bármelyikében megállná a helyét. Ha játéklehetőséget kapna. Az ötödik „friss cserés tréner” annyiban már előre jutott, hogy a hírek szerint a játékoskeret nagy részét – akikkel, számos edzőtársával együtt, képtelen volt bent maradni a Seria A-ban – a saját védelmében bizonyára „lefikázta”, és le is fogja cseréltetni Baccaglini elnökkel.

Kevés lehetőséget kap Norbi tehetsége megvillantására

Ha nem játszatja a magyar fiúkat, miként tudja eldönteni, hogy szüksége van-e rájuk?! Abból indul majd ki, hogy Balogh Norbert edzésmutatói állandóan és kimagaslóan a legjobbak között vannak, tehát keményen dolgozik a srác, vagy abból az aspektusból közelíti meg, hogy őt még a volt elnök hozta Debrecenből mint kedvenc tehetségét?! Vajon kap-e lehetőséget a játékra abban a már kiesett csapatban, amelyben vélhetően igazán elkelne egy jó kis gólvágó, aki beilleszkedett, társai és a szurkolók kedvelik, és már azt sem lehet mondani, hogy nem boldogul az olasz nyelvvel. A benne lévő vitalitás, vagányság, csibészes gólérzékenység bizonyára továbbra is kedvére való lehet a szicíliaiaknak. Nos, itt jön a képbe a tréner felelőssége, aki egy életre képes meghatározni egy nagy magyar tehetség jövőjét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.