EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,74 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Debrecen

Egy vagány tehetség jövője a tét

Egyik tréner érkezik a másik után a Palermo FC-be. Ez bizony rányomja a bélyegét a szebb napokat látott Palermo jelenére és vélhetően jövőjére is. Már az ötödik tréner érzi kollégája testmelegét a fészkelődésre alapos okot adó kispadon. A klub ebben a szezonban négy bajnoki meccset nyert meg, mind a négyet más-más vezetőedző irányításával. Eközben a klubban futballozó Balogh Norbi, a DVSC egykori tehetsége játéklehetőséghez sem jut.

Balogh Norbert

A Palermo az ötödik fordulóban, 2016. szeptember 21-én aratta első sikerét a bajnokságban, amikor Roberto De Zerbi vezetésével 1-0-ra megverte idegenben az Atalantát. A második győzelemre három hónapot kellett várni, december 18-án a Genoa vendégeként nyert 4-3-ra – ekkor már Eugenio Corinivel a kispadon. Harmadik alkalommal február 5-én gyűjtötte be mindhárom pontot a Palermo, amely Luis Diego López irányításával hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Crotonét. A negyedik siker április 30-án a Fiorentina ellen (2-0) született meg, a jelenlegi tréner, Diego Bortoluzzi vezetésével. A szicíliai együttes Davide Ballardinivel kezdte meg a szezont, vele az első két körben nyeretlen maradt a csapat. Ennyi idő alatt még az edzők nevét sem lehet rendesen megtanulni. Az egyesület új elnöke nagy változásokat harangozott be. A Maurizio Zamparinit nemrégiben váltó Paul Baccaglini klubelnök legutóbbi közleményében neveket nem említve úgy fogalmazott: a csapat jelenlegi keretének sok tagja a következő szezonban már nem lesz Palermóban. Az amerikai–olasz üzletember nem palástolja csalódottságát. Szerinte a keretet alkotó játékosok egy része nem eléggé harcos jellem, és ez a fő oka annak, hogy a szakmai stáb fáradozásai ellenére nem jönnek az eredmények.


Nos, itt álljunk meg egy szóra. A két magyart (Balogh Norbertről és Sallai Rolandról van szó) is soraiban tudó együttes fiatal tehetségeinket viszont nem vagy csak alig foglalkoztatja. Norbi utoljára a Bologna ellen játszott 41 percet… A DVSC egykori vagány, gyors támadója a Seria A stabil középcsapatainak bármelyikében megállná a helyét. Ha játéklehetőséget kapna. Az ötödik „friss cserés tréner” annyiban már előre jutott, hogy a hírek szerint a játékoskeret nagy részét – akikkel, számos edzőtársával együtt, képtelen volt bent maradni a Seria A-ban – a saját védelmében bizonyára „lefikázta”, és le is fogja cseréltetni Baccaglini elnökkel.

Kevés lehetőséget kap Norbi tehetsége megvillantására

Ha nem játszatja a magyar fiúkat, miként tudja eldönteni, hogy szüksége van-e rájuk?! Abból indul majd ki, hogy Balogh Norbert edzésmutatói állandóan és kimagaslóan a legjobbak között vannak, tehát keményen dolgozik a srác, vagy abból az aspektusból közelíti meg, hogy őt még a volt elnök hozta Debrecenből mint kedvenc tehetségét?! Vajon kap-e lehetőséget a játékra abban a már kiesett csapatban, amelyben vélhetően igazán elkelne egy jó kis gólvágó, aki beilleszkedett, társai és a szurkolók kedvelik, és már azt sem lehet mondani, hogy nem boldogul az olasz nyelvvel. A benne lévő vitalitás, vagányság, csibészes gólérzékenység bizonyára továbbra is kedvére való lehet a szicíliaiaknak. Nos, itt jön a képbe a tréner felelőssége, aki egy életre képes meghatározni egy nagy magyar tehetség jövőjét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.