EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Egymást fúrja a baloldal: az MSZP megint nekiment a DK-nak

Az MSZP szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és pártja csak “színpadi beszédekben” hangoztatja az ellenzék együttműködését, de a gyakorlatban jelenleg ennek az ellenkezőjét látják.

Az MSZP szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc kedden Kaposváron azt mondta, a demokratikus ellenzéki pártok még az idén megállapodnak arról, hogy valamennyi választókerületben közös jelöltet indítanak a jövő évi országgyűlési választásokon.


Az MSZP közleményében azt írta: pártjuk, ahogy Zuglóban, a józsefvárosi időközi önkormányzati választáson is közös jelöltben gondolkodott, de az erről szóló megállapodást “egy nap alatt felmondta” a DK országos elnöksége.

Hozzáfűzték: most az MSZP azt javasolta, hogy a debreceni időközi választáson egy közös jelölt legyen, akár azon az áron is, hogy visszalépteti saját jelöltjét. Erre – fogalmaztak a közleményben – a DK “semmilyen érdemi választ nem adott”. Amikor az MSZP “konkrétan és egyértelműen felvetette, hogy visszalépteti a jelöltjét a győzelem érdekében, Gyurcsány Ferenc pártja mereven elzárkózott ennek a felvállalásától” – írta a szocialista párt.

Jelezték: az MSZP a maga részéről “az utolsó pillanatig fenntartja tárgyalási szándékát és ajánlatát” azért, hogy Debrecenben egy közös ellenzéki jelölt induljon a Fidesz jelöltjével szemben. “A labda (…) a DK térfelén pattog” – közölték.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

    Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

  • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

    Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.