EUR: 323,53 Ft
CHF: 287,56 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Szolnok

Együtt futott a város

Az elmúlt héten rendezték meg Szolnok legnagyobb sporteseményét, a Coop Májusfa Futást. Szinte már hírértéke sincs annak, annyira megszokott, hogy az esemény résztvevőinek száma rekordot döntött.

Múlt hét kedden a Kossuth térre 8100-nál is többen gyűltek össze, hogy ki-ki a saját korosztályának távját lefuthassa. Ez a kettő 1600 és 2500 méter volt, attól függően, hogy valaki általános vagy középiskolásként állt rajthoz. Rózsa József, a szervező Szolnoki Sportcentrum vezetője azt mondta: örvendetes, hogy a felnőttek is egyre inkább kedvet kapnak az ilyen fajta közösségépítéshez, idén már több mint ezren neveztek. Ők mindkét távon elindulhattak, de a nordic walking szerelmeseit sem rekesztették ki.  A felnőttek számára nem volt tétje a futásnak, az iskolásoknak viszont annál inkább, ugyanis minden évben versenyt tartanak a szolnoki oktatási intézmények között. A győztes az az iskola, amelyik diáklétszámának legnagyobb hányadát tudta kiállítani a startvonalra.


Több csoportban indították a futókat (Fotó: Lokál Extra/Donáth Béla)

A szervezők és támogatók nem hagyták idén sem inspiráció nélkül a fiatalokat, hisz ebben az évben is lehetett találkozni híres szolnoki sportolókkal és olimpikonokkal. Az idén Kökény Beatrix egykori kézilabdázó és párja, a tavalyi olimpián ezüstérmes párbajtőrvívó, Imre Géza, valamint az ötkarikás bajnok úszó, Czene Attila népszerűsítette a szabadidősportot.

A közös bemelegítés sem maradt el (Fotó: Lokál Extra/Donáth Béla)

Idén sem voltak tehát egyéni győztesek vagy vesztesek a futáson, mert a lényeg most is a közös sportolás élvezete volt.

Sztársportolók gyűltek össze Szalay Ferenc polgármester mögött (Fotó: Lokál Extra/Donáth Béla)

Kapcsolódó Cikkek