2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Elégedetlenség a vasárnapi tüntetés után – „Amatőr az egész”

Elégedetlen a vasárnapi budapesti ellenzéki tüntetés több résztvevője. Volt, aki már este a Kossuth téren panaszkodott az újságíróknak, mások pedig utólag, az interneten írták, hogy ennél többet vártak – számolt be a hirado.hu.

 Nagyobb tömeget és jobb beszédeket vártak a tüntetés résztvevői, többen felvetették már azt is, hogy van-e egyáltalán értelme ezeknek az ellenzéki megmozdulásoknak. Mások azt mondták, hogy „amatőr az egész”.

Míg a műsorvezetők a tüntetés résztvevőit hangolták, addig az esemény közösségi oldalán néhányan rögtön hangot adtak nem tetszésüknek.

Mi ez a kevés létszám????? 10 ezer ember igazolta vissza, hogy itt lesz és vagyunk durván 1500-an” – írta egyikük. „Ha ilyen béna az egész, akkor még abból az 1500-ból is hazamegye a fele” – válaszolta egy másik hozzászóló. Körülbelül háromezer ember gyűlt össze a Műegyetem előtt, ahonnan gyalog indultak a Kossuth tér felé, ez pedig jóval kevesebb a vártnál, ennél többen egy tisztességes falunapot is meglátogatnak.


Az ATV azt írta, hogy „Combos tömeg indult meg a Parlament felé”. A csatorna több összefoglalót is készített a tüntetésből. Hétfő délután „Ezek a gyerekek még rutintalanok – Zseniális volt” – címmel töltöttek fel összefoglalót. Ebben az ATV-nek többen arról beszéltek, hogy nem voltak elégedettek a rendezvénnyel.

„Ezek a gyerekek még rutintalanok az ilyen típusú rendezvények szervezésére. És amikor beköszön a nyári jó idő, a családok a Balaton vannak, meg kirándulni mennek; nem vasárnapra kell tenni egy ilyet” – mondta egyikük.


„Szerintem sokkal többen eljöttek, mint jelezték Facebookon, nyilván nem vagyunk annyian, mint voltunk legutóbb a tüntetésen, de attól függetlenül zseniális, hogy itt vagyunk ennyien” – mondta egy másik.

„Rosszul szervezték, előbb kellett volna a szöveg és aztán egy laza zene, tehát az időrendet felcserélték, hagyták elpárologni az embereket, fenn kellett volna tartani a feszültséget” – vélte egy harmadik.

Pedig volt, aki mindent beleadott. Úgy tűnhetett a felszólalók sem akartak alulmaradni a hangulatkeltésben. A CEU oktatója például köszönetet mondott mindenkinek, aki kiállt az egyetem mellett.

Vágó Gábor aktivista pedig a tüntetéseken való részvételre buzdított. A beszédek szemmel láthatóan nem kötötték le a részvevőket, sokan elindultak haza.

„Valaki egyetlen értelmes mondatban foglalja nekem össze, miről szólt ez a mai országos megatüntetés” – tette fel a kérdést valaki a közösségi oldalán. Azt is írta: szerinte ez arról szólt, hogy minden héten legyen valami, majd csak megunja mindenki.

A hirdao.hu felvételeit elnézve nem mindenki unatkozott. Láthatóan voltak olyanok, akik bódult állapotba kerültek. Valamitől.

A videót a hirado.hu oldalán lehet megtekinteni!

Kapcsolódó Cikkek