EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb IV.kerület

Életműdíjat kapott László Mária

Dankó Pista-életműdíjjal tüntette ki az újpesti László Máriát a Musica Hungarica Kiadó. Az elismerést tizenöt tagú szakmai kuratórium ítélte oda a magyar nóta legjelesebb képviselőinek.

László Mária Éliás Tibortól, a a Magyarnóta Ünnepe alapítójától vehette át a díjat (fotó:ujpest.hu)

A dalszövegíróként, költőként és nótaszerzőként is ismert művész már számos díj birtokosa, többek között 2011-ben megkapta az Újpestért-díjat is.
– Büszke vagyok, hogy Újpesthez tartozom, egész munkásságomat szűkebb hazámnak köszönhetem – mondta a díjazott az ujpest.hu-n. Hozzátette, az egész országban ritka az a hely, amely ennyire pártolná ezt a műfajt, mint Újpest. – Minden elismerés, amelyet megkaptam, felelősséggel is jár, és a díjak arra sarkallnak, hogy tovább folytassam a megkezdett munkát.
László Mária kilenc évvel ezelőtt alapította meg az Újpesti Magyardal és Zenebarát Társaskört. Legközelebb május 19-én, pénteken 15 órától nyárhívogató rendezvényt tart „Szívemnek mindig ünnep…” címmel az Ady Endre Művelődési Házban.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.