2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Aktuális

Elképesztő! Hat évig élt halottá nyilvánítva az érdi férfi

Halottá nyilváníttatta magát 2011-ben T. Zsolt, 43 éves érdi lakos, hogy elkerülje a rá váró büntetőjogi felelősségrevonást. A BRFK-s és Pest megyei zsaruk végül mégis elfogták a Szegeden bujkáló “halottat”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya eljárást folytat T. Zsolt 43 éves érdi lakossal szemben csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt – írja a Police.hu.


A történet azonban ennél sokkal kalandosabb, hiszen a most elfogott férfi a hivatalos okmányok szerint már 2011-ben elhalálozott. Mint a nyomozásból eddig már kiderült: T. Zsolttal szemben több büntetőeljárást is megindította zsaruk akkoriban, de a most 43 éves férfi, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőügyekben a felelősségre vonást elkerülje, 2011. június 22-én hamis iratokkal halottá nyilváníttatta magát, majd felszívódott.

A BRFK felderítői a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen hétfőn, a reggeli órákban Szegeden csaptak le a férfira. Elfogásakor a nyomozók más nevére kiállított magyar és külföldi okmányokat találtak nála.

A férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, az ügyészség pedig kezdeményezte előzetes letartóztatását.​

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás, ami 2015-ben elnyerte Az Év Legjobb Fehér Gyümölcsbora díjat.

 • Japán hercegnő érkezett Budapestre

  Japán hercegnő érkezett Budapestre

  A kétoldalú kapcsolatok felvételének 150. évfordulója alkalmából csütörtökön hatnapos hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra Naruhito japán császár unokahúga, Kako hercegnő.

 • Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt – mondta Hollik István kormányszóvivő.