EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Aktuális

Elképesztő! Hat évig élt halottá nyilvánítva az érdi férfi

Halottá nyilváníttatta magát 2011-ben T. Zsolt, 43 éves érdi lakos, hogy elkerülje a rá váró büntetőjogi felelősségrevonást. A BRFK-s és Pest megyei zsaruk végül mégis elfogták a Szegeden bujkáló “halottat”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya eljárást folytat T. Zsolt 43 éves érdi lakossal szemben csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt – írja a Police.hu.


A történet azonban ennél sokkal kalandosabb, hiszen a most elfogott férfi a hivatalos okmányok szerint már 2011-ben elhalálozott. Mint a nyomozásból eddig már kiderült: T. Zsolttal szemben több büntetőeljárást is megindította zsaruk akkoriban, de a most 43 éves férfi, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőügyekben a felelősségre vonást elkerülje, 2011. június 22-én hamis iratokkal halottá nyilváníttatta magát, majd felszívódott.

A BRFK felderítői a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen hétfőn, a reggeli órákban Szegeden csaptak le a férfira. Elfogásakor a nyomozók más nevére kiállított magyar és külföldi okmányokat találtak nála.

A férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, az ügyészség pedig kezdeményezte előzetes letartóztatását.​

Kapcsolódó Cikkek