EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Hódmezővásárhely

Első az országban!

A közelmúltban megnyílt az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen, a Kálvin tér 4. szám alatti épületben.

A volt Zeneiskola épületében alakították ki az új ügyfélszolgálatot.

A Csongrád megye agrárigazgatási központjaként is működő településen az ügyfelek a jövőben egy helyen, korszerű és modern eszközök segítségével tudják elintézni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó támogatási és szakigazgatási ügyeiket.


Az átadás pillanatától fogva folyamatos az ügyfélfogadás.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére létrejött együttműködés eredményeként a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád Megyei Kirendeltségén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózatának bevonásával alakítottak ki közös ügyfélszolgálatot. Az egyedülálló kirendeltség nyolc munkaállomáson várja az ügyfeleket: négy állomáson az MVH Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató főosztályának, négy állomáson az agrárkamara falugazdász-hálózatának munkatársai segítenek a szakigazgatási vagy támogatási feladatok elvégzésében. Kibővült ügyféltérrel, megnövelt ügyfélfogadási időben, a falugazdászoknak való hely biztosításával pedig még több elintézhető üggyel várják az ügyfeleket a 124 éves épületben.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter.

Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy ennek a térségnek kiemelten fontos célja, hogy az agráriumból minél többen boldogulni tudjanak: „Megítélésem szerint ma Magyarország az agráripari lehetőségeit nem használja ki. Ezért szeretnénk támogatni azokat a településeket, ahol a lakosság hagyományosan agrár jellegű. Hódmezővásárhely agrárcentrum kíván lenni, ebben jó partner a helyi gazdászközösség. Az itt dolgozó kollégáknak az a dolguk, hogy elmenve ameddig csak lehet, megtegyenek mindent annak érdekében, hogy a gazdák minél gyorsabban és minél nagyobb támogatáshoz tudjanak hozzájutni, hiszen a magyar agrárium versenyképessége az itt élő lakosság életminőségét fogja javítani.”


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.