2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Első az országban!

A közelmúltban megnyílt az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen, a Kálvin tér 4. szám alatti épületben.

A volt Zeneiskola épületében alakították ki az új ügyfélszolgálatot.

A Csongrád megye agrárigazgatási központjaként is működő településen az ügyfelek a jövőben egy helyen, korszerű és modern eszközök segítségével tudják elintézni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó támogatási és szakigazgatási ügyeiket.


Az átadás pillanatától fogva folyamatos az ügyfélfogadás.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére létrejött együttműködés eredményeként a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád Megyei Kirendeltségén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózatának bevonásával alakítottak ki közös ügyfélszolgálatot. Az egyedülálló kirendeltség nyolc munkaállomáson várja az ügyfeleket: négy állomáson az MVH Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató főosztályának, négy állomáson az agrárkamara falugazdász-hálózatának munkatársai segítenek a szakigazgatási vagy támogatási feladatok elvégzésében. Kibővült ügyféltérrel, megnövelt ügyfélfogadási időben, a falugazdászoknak való hely biztosításával pedig még több elintézhető üggyel várják az ügyfeleket a 124 éves épületben.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter.

Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy ennek a térségnek kiemelten fontos célja, hogy az agráriumból minél többen boldogulni tudjanak: „Megítélésem szerint ma Magyarország az agráripari lehetőségeit nem használja ki. Ezért szeretnénk támogatni azokat a településeket, ahol a lakosság hagyományosan agrár jellegű. Hódmezővásárhely agrárcentrum kíván lenni, ebben jó partner a helyi gazdászközösség. Az itt dolgozó kollégáknak az a dolguk, hogy elmenve ameddig csak lehet, megtegyenek mindent annak érdekében, hogy a gazdák minél gyorsabban és minél nagyobb támogatáshoz tudjanak hozzájutni, hiszen a magyar agrárium versenyképessége az itt élő lakosság életminőségét fogja javítani.”


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.