2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Első ízben lefőzte egy folytatás az eredetit az amerikai mozikban

A galaxis őrzői folytatása becslések szerint 145 millió dolláros nyitóhétvégi bevételt produkált az észak-amerikai mozikban, 54 százalékkal magasabbat, mint a képregényalapú franchise eredetije, az ugyancsak kirobbanó sikernek számító 2014-es szuperhősfilm, amely annak idején 94 millió dollárral indított.

Ez az első eset, hogy egy folytatás lefőzte az eredetit, ráadásul jelentős mértékben. Az egykor alig ismert, furcsaságként elkönyvelt Galaxis őrzői-franchise ezzel a Marvel képregény-birodalom egyik vezető szereplőjévé vált.


A galaxis őrzői vol. 2. túlsúlyától tartva egyetlen nagyobb filmstúdió sem időzített premiert a jövedelmező nyári moziszezon első hétvégéjére.

A hosszabb ideje futó produkciók közül a Halálos iramban 8 a második helyre szorult vissza 8,5 millió dollárral a negyedik hetében, ezzel azonban átlépte a 200 millió dolláros bevételi küszöböt Észak-Amerikában.

A Bébi úr című animációs filmre hat millió dollárért váltottak jegyet, ami a harmadik helyezéshez volt elegendő, a negyedik helyen a Hogyan legyél latin szerető című vígjáték további 5,3 milliót hozott.

Az első öt között végzett még a nyolc hete futó A szépség és a szörnyeteg című animációs mesefilm élőszereplős változta, amelyre csak Kanadában és az Egyesült Államokban 487 millió értékben váltottak jegyet eddig.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!