EUR: 323,34 Ft
CHF: 286,52 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Eltörölték Messi hátralévő eltiltását

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) négyről egymeccsesre csökkentette Lionel Messi eltiltását, így a Barcelona sztárja pályára léphet az argentin válogatott soron következő világbajnoki selejtezőin.

“A fellebviteli bizottság hatályon kívül helyezte a fegyelmi bizottság döntését annak ellenére, hogy előbbi tagjai is úgy gondolják, Messi viselkedése nem volt megfelelő. Nem áll azonban rendelkezésre elég bizonyíték ahhoz, hogy az ítéletet helyben hagyjuk” – áll a nemzetközi szövetség nyilatkozatában.


Messi azért kapta a büntetést, mert a Chile ellen március 23-án 1-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd nem volt hajlandó kezet fogni vele. Bár a találkozót vezető brazil bíró jegyzőkönyvébe nem került be az eset, a FIFA vizsgálatot indított a győztes gólt büntetőből megszerző Messi ellen.

Messi egy mérkőzést kihagyott az eltiltás miatt: akkor csapata 2-0-ra kikapott Bolíviában.

Argentínának nagy szüksége van Messi játékára, mivel csak a dél-amerikai selejtezőcsoport ötödik, pótselejtezős helyén áll. Legközelebb augusztus 31-én, Uruguayban lép pályára.

Kapcsolódó Cikkek