EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Ózd

Emlékkőavatással emlékeztek az áldozatokra

1990. március 3-án történt Ózdon a mindenkori legnagyobb ipari tragédia, amelyben 13 ember vesztette életét.

Az áldozatokról évente megemlékeznek az egykori kollégák, családtagok, rokonok és ismerősök. Ezután mindezt a Gyári temetőben felállított emlékoszlop megkoszorúzása mellett a Digitális Erőmű közelében elhelyezett emlékkőnél is megtehetik, mivel pénteken az egykori robbanás közelében avatták fel az új emlékhelyet.

Fotó: Lokál
Benyhe László örökségvédő (balra) és Riz Gábor országgyűlési képviselő (jobbra) is tiszteletét tette az emlékkő avatáson

fotó: lokál
Mementó a Digitális Erőmű közelében

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.