2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Pécs

Épül a kosárlabda-akadémia

A legendás edző, Rátgéber László szakmai irányításával működő pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapkövét már letették, a 2,5 milliárdos építkezés gőzerővel zajlik a pécsi vásártérrel szemben.

A sportkomplexum három 30×16 méteres pályával, 400 fős lelátóval rendelkezik majd, ami további 1500 ember befogadására bővíthető. Az akadémia mellett egy 60 fős kollégium is épül, ahogyan a kiszolgáló helyiségek és előadótermek is – mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára az ünnepélyes alapkő letételen.


Letették a Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapkövét Fotó: MTI

Rátgéber László mesteredző elmondta, hogy ezzel a fejlesztéssel végre egy igazi kiválósági központtá válhat a Rátgéber Kosárlabda Akadémia, amely gyermekek számára készül.

Hozzátette: – Célunk a szökés a középszerűségtől, hogy a stratégiánk és kultúránk álljon a reménykedés és a hit hátterében.

Köszönetét fejezte ki mások mellett Orbán Viktor miniszterelnöknek, a magyar kormánynak, Pécs városának és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének. Szalay Ferenc elnök elmondta, a 13 magyar kosárlabda-akadémia auditjának eredménye szerint a pécsi a második helyen szerepel a minőség tekintetében.

Páva Zsolt polgármester, aki szívügynek nevezte az akadémia építését, felelevenítette: a Kosárlabdázás Városa címmel is kitüntetett megyeszékhelyen a sportágnak immár nyolcvanéves hagyománya van; női és férfi szakágban is rengeteg sikert ért el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.