EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra Sopron

ESTÖRI kreatív töriverseny

Összesen kilenc vidéki, négy budapesti és egy határon túli iskola mérte össze tudását május elején a kismartoni Esterházy-kastélyban az ESTÖRI Kreatív Történelmi Verseny döntőjén, amelynek témája az Esterházy család története volt a XVII. században.

A korábbi fordulókhoz hasonlóan az egész napos döntőn több feladatot kellett teljesíteni, ezekhez a csapatok az otthoni felkészülési időszakban „kellékeket” készítettek. A háromfős csoportok történelmi háttértudása mellett kreativitásban, előadó- és vitakészségben, a fotó- és filmkészítési technikák, valamint a social média használatának jártasságában bizonyítottak a szakmai zsűri előtt.


Fotó: Schneider Kommunikáció / Kerekes Zoltán

Az első helyezett a győri Czuczor Gergely Gimnázium Rami Palmarum fantázianevű 10a osztálya lett. Igaz soproni iskola nem állhatott fel a dobogóra, de a helyi Széchenyi István Gimnázium Cives Fideles Soproniensi különdíjban részesült.
Május 4-től meghirdetik az Esterházy Summer University ösztöndíjat, amelyre a versenyen induló minden csapat pályázhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!