EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Debrecen

Európa éltáncosai randevúztak nálunk

Profi táncosok standard Európa-bajnoksága és latin tánc Európa Kupa zajlott Debrecenben, ami azért is nagy szó, mert ilyen rangos nemzetközi táncversenyt legutóbb 1996-ban rendeztek Magyarországon. A viadalon 13 ország ötven párosa lépett parkettre.

A standard Európa-bajnokságon a nemzeti bajnokságok legjobbjai indulhatnak, így a magas színvonal garantált volt. Magyarországot két páros képviselte.


Európa legjobb latin táncosai koptatták a parkettet Fotó: C. Kiss Ilona

A latin Európa Kupán öt magyar páros – Budai Attila-Barna Lilla, Hancz Patrik-Hancz Bianka, Gellai Tamás-Vorobchenko Darya, Kiss Noel-Szőke Vivien, Kovács Gergely-Dudás Ágnes és Süttő Roland-Tombácz Anikó – vett részt, az Eb-n, illetve az EK-n a magyarokon kívül többek között Németország, Hollandia, Portugália, Románia, Finnország és Oroszország éltáncosait láthatta a közönség a Kölcsey Központban.

Kerekesszékes táncosokat is láthatott a közönség
Fotó: C. Kiss Ilona

A nemzetközi viadalok kiegészítő programjaként hazai ranglistaversenyt is rendeztek, amelyen mintegy száz páros indult. A Magyar Táncsport Szövetséggel közösen szervezett eseményen a kerekesszékes táncosok is összemérték tudásukat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.