EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Kecskemét

Extrém sportbemutató a VIP-napokon

Látványos sportbemutatókat, többek között BMX-, freestyle kosárbemutatót láthattak az érdeklődők a főtéren, de bemutatkozott a Kecskemét Freerun Family is.

Ifj. Sinkó Lajos, a FlatLan BMX egyik tagja, Európa-bajnoki és világbajnoki második helyezést ért el eddigi pályája során. A 42 éves családapa közel sem érzi, hogy kiöregedett a sportból. Erről megbizonyosodhattak a VIP-napok résztvevői is. Barátja, Szabó Dávid még csak 22 éves, de magáénak tudhat már egy Európa- és világbajnoki első helyezést.


A flatland BMX-ezést sima talajon végzik, így nincs szükség elemekre, ugratókra, ellentétben a streetes, parkos, dirtös BMX-ezéssel. Mint minden extrém sporthoz, a flatland BMX-ezés trükkjeinek elsajátításához is nagyon kitartónak kell lenni. Közel három évtized alatt az egész világon népszerű lett ez a sportág, így hazánkban is.

Nagy sikert aratott Felföldi Tamás freestyle kosárbemutatója is.  A 26 éves sportoló a FaceTeam csapattal szerződött le pár éve, azóta számos helyen megfordult a csapattal külföldön, most a nyári úti célja Kína. Rengeteg forgatáson, reklámokban szerepelt már egyénileg és csapatban is.

Lélegzetelállító bemutatókat láthatott a közönség

 

A Kecskemét Freerun Family nyolc éve alakult egy baráti társaságból, azzal a céllal, hogy a helyi fiataloknak, akik szeretnék elkezdeni ezt az extrém sportot, segítsenek az edzésben. Furának tűnik, de ennek ellenére edzőjük nincs, soha nem is volt. Mindig az egymástól és a más városokból szerzett tapasztalatokból tanultakat adják át egymásnak.


Sok volt az érdeklődő a főtéren

– Hat éve csatlakoztam a csapathoz és négy éve foglalkozom azzal, hogy a csapat nevét és a sportot fellendítsem, nevezetesebbé és ismertebbé tegyem Kecskeméten és környékén – mondja Szemerédi Attila, a Kecskemét Freerun Family egyik tagja. – Számos városban megfordultunk már, barátokra, ismerősökre tettünk szert. Voltak kisebb-nagyobb fellépéseink. Bemutatót tartottunk többek között a Városi Extrémsport Napokon, a Hírös Hét Fesztiválon, illetve a sportágválasztó gálán. Csapatunk célja, hogy megmutassuk Kecskemét lakosságának, idehaza is vannak extrém sportok. Ezekkel nagyon-nagyon sok mindent el lehet érni, ha elszántan űzik azt. Elkezdeni pedig soha nem késő.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.