2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Győr

EYOF: megvolt az első nagy találkozás!

A júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) való felkészülés egyik kiemelkedő mérföldköve az úgynevezett Chefs de Mission Seminar, amelyre a részt vevő nemzetek csapatvezetői érkeztek a városba, akik előadásokon hallgathatták meg az egyes területek – például az akkreditáció, a szállítás, az egészségügyi szolgáltatások, a biztonsági intézkedések, a ceremóniák, az önkéntesség – legfőbb tudnivalóit.

A küldöttségek vezetői az EYOF helyszíneinek bejárásakor ellátogattak a sportlétesítményekbe, a versenypályákra, valamint az épülő olimpiai faluba is.


– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan szervezőbizottsággal dolgozhatunk együtt, amely mindent megtesz a sportolókért, méghozzá a lehető legmagasabb színvonalon. Győrben rengeteg energiát fektettek abba, hogy új létesítményeket alakítsanak ki, valamint hogy a régebbi sporthelyszínek is megfelelő színvonalúak legyenek. Ez nemcsak az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál számára lényeges, hanem egyfajta örökség a város, az itt élők, de főként a fiatalok számára – mondta Joseph Cassar, a koordinációs bizottság elnöke.

A még épülő helyszíneket is megnézték a résztvevők
Fotó: Marcali Gábor

A szervezőbizottság nevében Borkai Zsolt, Győr polgármestere köszöntötte az ötven ország küldötteit. Mint mondta, az EYOF szervezői 2011 óta – mióta Győr elnyerte a rendezési jogot – azért dolgoznak, hogy egy felejthetetlen olimpiai eseménnyel ajándékozzák meg Európát. Beszédében kiemelte, a győri EYOF egyik nagy előnye, hogy az egyes helyszínek közel találhatók egymáshoz, nincsenek jelentős távolságok, így egy kompakt rendezvény valósulhat meg, ahol valódi olimpiai hangulat uralkodhat.


A csapatvezetők jól érezték magukat Győrben
Fotó: Marcali Gábor

– A magas színvonalú sportszakmai lebonyolítás mellett szeretnénk megmutatni kulturális értékeinket, Magyarország, Győr és a régió szépségeit – tette hozzá.

Borkai Zsolt reményét fejezte ki, hogy a csapatvezetők a szakmai megbeszélések mellett a várost is megismerik, amely vendégül látja Európát. A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált július 23–29. között, tíz sportágban rendezik, ötven európai ország közel 3000 fiatal (14–18 év közötti) sportolójának részvételével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.