2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Salgótarján

Ez a nap csak a gyermekeké!

Május 28-án gyermeknap lesz, amelyre számos különleges programmal készülnek megyeszerte. Salgótarjánban a Sportcentrum ad otthont a városi rendezvényeknek, Pásztón a Romkertbe várják a családokat, Szécsényben pedig a Sétáló utca változik mesés hellyé.

A megyeszékhelyen május 28-án délelőtt tíz órától családi vetélkedőt rendeznek a 95 éve város Salgótarján emlékév jegyében, s ugyanekkor kezdődik az óvodások műsora is, Fordulj bolha! címmel. 11 órától Tompeti és barátai koncert lesz, 12.30-tól pedig Somogyi Katalin ad elő kedvelt gyermekdalokat és rajzfilmslágereket. Mindeközben bohócműsor és táncbemutató is lesz, s nem marad el a vidámpark sem, valamint a kispályás focitorna. Délután 14 órakor a József Attila Művelődési Központban családi színház várja az érdeklődőket. Az egri Gárdonyi Géza Színház előadásában láthatjuk a Tündér Mira című darabot. Ez utóbbira jegyek vásárolhatók a JAMK jegypénztárában, a sportcentrumi programokon a részvétel ingyenes.


Lehoczki-Gallai Gréta
Többek között vidámpark és más szórakoztató programok várják a gyermekeket május 28-án a megye több településén

Szécsényben – az önkormányzat által finanszírozott rendezvényen –, a Sétáló utcában 16 órától fellép a Csiribiri Zenekar, 18 órától a Maszk Bábszínház, 19 órától pedig Szinetár Dóra ad koncertet. A gyerekeket vidámpark is várja, a belépés minden programra ingyenes lesz.

Pásztón a Romkertben várják a családokat, ahol játszóteret rendeznek be erre az alkalomra. A színpadon 14 órakor kezdődnek a programok a Pásztói Balerinákkal, 15 órától a Huncut Zenekalózok – Mesemanók előadása következik, majd 16 órától a KIVISZI bábszínházi előadását, a Ravasz róka kalandjait láthatja a nagyérdemű. 17 órától a Savaria Művészeti Iskola növendékei moderntánc-bemutatója zárja a fellépők sorát. Kísérő programként lesz rendőrségi szimulátor és tűzoltóautó bemutatása, kisautó-kiállítás a múzeumban, népi játszótér, ugrálóvár, lufi-Kánaán, játszóház, mesetotó és büfé is.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.