EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Székesfehérvár

Fehérvári hölgy nyerte a kárpitosversenyt

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum (SZC) Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulója, Takács Eszter első helyen végzett kárpitos szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV).

A fiatal hölgy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) kérdésére úgy fogalmazott, hogy bizonyítani szeretett volna a családjának, de fontos volt az is, hogy felmentést kap az iskolában, a kárpitos szaktárgyból nem kell vizsgát tennie se gyakorlatból, se szóbeliből. De nem bliccelni akar, hiszen imádja hivatását. – Apukám fantasztikus karosszérialakatos, tőle inspirálódtam. Miután elkészültek az autók, melyeket javított, mindig megmutatta nekünk, hogy milyen eredményt ért el a járműveknél. Ekkor tetszett meg az autók belseje, kedvet éreztem a kárpitozásukhoz. Gyönyörű dolgokat lehet készíteni, persze rengeteg fantázia és kézügyesség szükséges. Az autókárpitozás érdekel leginkább, ebben a területben látom a legnagyobb fantáziát. Ismerőseim között is van autókárpitos, ő gyönyörű dolgokat készít. Ettől függetlenül a bútorkárpitozás is érdekel – magyarázta Eszter.


Takács Eszter édesapja révén szeretett bele a szakmába Fotó: Hatlaczki Balázs

–  Szükséges volt a plusztanulás, a gyakorlás. Nem tudtuk pontosan, hogy melyek lesznek a versenyfeladatok, több feladattípusra is számítottunk, így legalább egyszer átismételtünk minden munkafázist. A legnagyobb hangsúlyt a párnázásra fektettük. Sokat köszönhetek oktatóimnak, Csurgai Horváth Ágnesnek és Dombos Krisztiánnak. Nélkülük nem sikerült volna, hálás vagyok a felkészítésért – árulta el a női kárpitos, aki terveit is megosztotta velünk. – Érettségizni szeretnék, majd dolgozni, természetesen a kárpitos szakmában szeretnék elhelyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.