2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Székesfehérvár

Fehérvári hölgy nyerte a kárpitosversenyt

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum (SZC) Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulója, Takács Eszter első helyen végzett kárpitos szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV).

A fiatal hölgy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) kérdésére úgy fogalmazott, hogy bizonyítani szeretett volna a családjának, de fontos volt az is, hogy felmentést kap az iskolában, a kárpitos szaktárgyból nem kell vizsgát tennie se gyakorlatból, se szóbeliből. De nem bliccelni akar, hiszen imádja hivatását. – Apukám fantasztikus karosszérialakatos, tőle inspirálódtam. Miután elkészültek az autók, melyeket javított, mindig megmutatta nekünk, hogy milyen eredményt ért el a járműveknél. Ekkor tetszett meg az autók belseje, kedvet éreztem a kárpitozásukhoz. Gyönyörű dolgokat lehet készíteni, persze rengeteg fantázia és kézügyesség szükséges. Az autókárpitozás érdekel leginkább, ebben a területben látom a legnagyobb fantáziát. Ismerőseim között is van autókárpitos, ő gyönyörű dolgokat készít. Ettől függetlenül a bútorkárpitozás is érdekel – magyarázta Eszter.


Takács Eszter édesapja révén szeretett bele a szakmába Fotó: Hatlaczki Balázs

–  Szükséges volt a plusztanulás, a gyakorlás. Nem tudtuk pontosan, hogy melyek lesznek a versenyfeladatok, több feladattípusra is számítottunk, így legalább egyszer átismételtünk minden munkafázist. A legnagyobb hangsúlyt a párnázásra fektettük. Sokat köszönhetek oktatóimnak, Csurgai Horváth Ágnesnek és Dombos Krisztiánnak. Nélkülük nem sikerült volna, hálás vagyok a felkészítésért – árulta el a női kárpitos, aki terveit is megosztotta velünk. – Érettségizni szeretnék, majd dolgozni, természetesen a kárpitos szakmában szeretnék elhelyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.