EUR: 309,46 Ft
CHF: 284,94 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb Székesfehérvár

Fehérvári hölgy nyerte a kárpitosversenyt

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum (SZC) Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulója, Takács Eszter első helyen végzett kárpitos szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV).

A fiatal hölgy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) kérdésére úgy fogalmazott, hogy bizonyítani szeretett volna a családjának, de fontos volt az is, hogy felmentést kap az iskolában, a kárpitos szaktárgyból nem kell vizsgát tennie se gyakorlatból, se szóbeliből. De nem bliccelni akar, hiszen imádja hivatását. – Apukám fantasztikus karosszérialakatos, tőle inspirálódtam. Miután elkészültek az autók, melyeket javított, mindig megmutatta nekünk, hogy milyen eredményt ért el a járműveknél. Ekkor tetszett meg az autók belseje, kedvet éreztem a kárpitozásukhoz. Gyönyörű dolgokat lehet készíteni, persze rengeteg fantázia és kézügyesség szükséges. Az autókárpitozás érdekel leginkább, ebben a területben látom a legnagyobb fantáziát. Ismerőseim között is van autókárpitos, ő gyönyörű dolgokat készít. Ettől függetlenül a bútorkárpitozás is érdekel – magyarázta Eszter.

Takács Eszter édesapja révén szeretett bele a szakmába Fotó: Hatlaczki Balázs

–  Szükséges volt a plusztanulás, a gyakorlás. Nem tudtuk pontosan, hogy melyek lesznek a versenyfeladatok, több feladattípusra is számítottunk, így legalább egyszer átismételtünk minden munkafázist. A legnagyobb hangsúlyt a párnázásra fektettük. Sokat köszönhetek oktatóimnak, Csurgai Horváth Ágnesnek és Dombos Krisztiánnak. Nélkülük nem sikerült volna, hálás vagyok a felkészítésért – árulta el a női kárpitos, aki terveit is megosztotta velünk. – Érettségizni szeretnék, majd dolgozni, természetesen a kárpitos szakmában szeretnék elhelyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.