EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,23 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Aktuális

Felfüggeszthetik KGBéla mentelmi jogát

A Magyar Idők értesülései szerint az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága hétfőn zárt ülésen javasolta Kovács Béla, a Jobbik európai uniós képviselője mentelmi jogának felfüggesztését. Ezt Polt Péter legfőbb ügyész tavaly szeptemberben indítványozta, miután az unió csalás elleni hivatalától, az OLAF-tól érkezett jelzés alapján kiderült, hogy a jobbikos képviselő költségvetési csalást és magánokirat-hamisítást követhetett el. A mentelmi jog tényleges felfüggesztéséről csütörtökön dönthet az Európai Parlament. Amennyiben megszavazzák az előterjesztést, a jobbikos politikust költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt a Központi Nyomozó Főügyészség idézheti be gyanúsítottként.

(MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyszabású rendőri művelet kezdődött Neudorf városnegyedben

    Nagyszabású rendőri művelet kezdődött Neudorf városnegyedben

    Nagyszabású rendőri művelet kezdődött csütörtök délután Strasbourgnak az óvárostól délkeletre fekvő Neudorf negyedében, ahol a karácsonyi vásár közelében két nappal ezelőtt merényletet elkövető Chérif Chekatt nyomát elveszették – jelentette a helyszínről az AFP francia hírügynökség.

  • A szórványmagyarság megőrzése a kulcs a tömbmagyarság megőrzéséhez

    A szórványmagyarság megőrzése a kulcs a tömbmagyarság megőrzéséhez

    A szórványban élő magyarok a magyarság bástyái, s a szórványmagyarság megőrzése azért nagyon fontos, mert az a kulcs a tömbmagyarság megőrzéséhez – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a felvidéki Léván, ahol ünnepi köszöntőt mondott a Rákóczi Szövetség oktatási és nevelési támogatásának ünnepélyes átadásán csütörtökön.