EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Feljelentést tesz a Fidesz egy ózdi korrupciógyanús ügyben

Feljelentést tesz Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy ózdi korrupciógyanús ügy miatt.

Janiczak Dávid, a Jobbik megválasztott alelnöke /Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Az országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: egy kiszivárgott hangfelvételen Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere, az ellenzéki párt alelnöke állítólag a város jegyzőjével és alpolgármesterével arról beszél, hogy egy több mint 400 millió forintos vízminőség-javító tenderen előnyben kellene részesíteni egy céget – amely viszont a másik pályázónál 10 százalékkal drágább ajánlatot tett -, és végül az is kapta a megbízást.


Németh Szilárd szerint ideje tiszta vizet önteni a pohárba, Janiczak Dávid, a Jobbik elnökének, “Vona Gábornak a vidéki jobbkeze” ugyanis három hete nem válaszol a feltett kérdésekre. Hogy van az, hogy egy olyan párt alelnöke, amely mindig a korrupcióról és az elszámoltatásról beszél, nem áll az emberek elé, és nem mondja el, igaz-e vagy sem a – sajtótájékoztatón is lejátszott – hangfelvétel tartalma? – tette fel a kérdést.

A Fidesz alelnöke közölte: semmi sem maradhat következmények nélkül, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz hivatali visszaélés gyanújával, és kéri az ügyészséget, hogy vizsgálja meg a hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúját is.


A Fidesz és a kormány 2010-ben egyértelművé tette, hogy a zéró tolerancia híve a korrupcióval szemben – mondta.

Németh Szilárdot faggatták CEU-ügyben, amelyről közölte: állnak minden tárgyalás elé, de tudomása szerint még nem érkezett meg az Egyesült Államok oktatási minisztériumától az a levél, amelyre Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vár. Arra a kérdésre, hogy ha például a Velencei Bizottság a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását javasolná, megfontolnák-e azt, a képviselő úgy reagált: ő biztos, hogy nem, de nem ő az oktatásért felelős tárcavezető.

Azzal kapcsolatban, hogy a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége a rezsicsökkentés közzétételi szabályai miatt törvénymódosítást javasol, a Fidesz – rezsicsökkentésért is felelős – politikusa azt mondta: ahol a társasházaknak tisztességes kezelőik vannak, és a tulajdonosok odafigyelnek a tulajdonukra, nagyon jó példákat találni a rezsicsökkentés kimutatásáról szóló jogszabály végrehajtására. Ezért szerinte a továbbiakban is szükség van erre a törvényre, de kész tárgyalni a szakmai szervezettel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.